Gezocht: gemachtigd opzichter

De provincie Limburg organiseert dit jaar voor de dertiende keer een opleiding tot gemachtigd opzichter. Ben jij minstens 18 jaar oud en heb je een beetje vrije tijd? Dan kan ook jij gemachtigd opzichter worden!

Gemachtigd opzichters zetten zich in voor de verkeersveiligheid van zwakke weggebruikers. Ze maken het verkeer veiliger voor groepen kinderen, scholieren, ouderen en personen met een beperking, door hen veilig te laten oversteken.

De opleiding tot gemachtigd opzichter bestaat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte. De theoretische opleiding, georganiseerd door de provincie Limburg, gaat digitaal door via Microsoft Teams. Je kan aansluiten op 5, 8, 27 of 29 februari. Het praktisch gedeelte, in samenwerking met de lokale politiezones, vindt nadien plaats op verschillende locaties in Limburg.

Als je de korte, tweedelige opleiding hebt gevolgd, krijg je van de burgemeester de machtiging en de verantwoordelijkheid om als gemachtigd opzichter op te treden.Je krijgt van het provinciebestuur ook een volledige uitrusting cadeau. Je kan dus meteen aan de slag! De opleiding én de uitrusting zijn volledig gratis.

Inschrijven kan zolang er plaatsen beschikbaar zijn voor de theoretische opleiding van je keuze! Surf snel naar www.limburg.be/gemachtigdopzichter voor meer informatie en het inschrijfformulier.

Vragen? Neem contact op met de afdeling Mobiliteit van de provincie Limburg, via mobiliteit@limburg.be of tel. 011 23 83 40.

 

© Hans Put

Labels