Een week lang preventieacties rond fietsdiefstal in Hasseltse stationsbuurt

De politie Limburg Regio Hoofdstad en de stad Hasselt nemen volgende week deel aan de preventieweek rond fietsdiefstallen van de NMBS. Tijdens deze Week van de Mobiliteit worden er extra acties georganiseerd in de stationsomgeving.

Labelen

Dit jaar werden er al een tweehonderdtal aangiftes van fietsdiefstallen in Hasselt genoteerd door de politie LRH. “Deze problematiek blijft dus hoog op onze prioriteitenlijst staan,” zegt korpschef Philip Pirard. “De stationsbuurt, waar veel fietsen gestald worden, is een populaire plek voor fietsdieven. Bijna 20% van het totaal aantal diefstallen vindt plaats in de omgeving van het station.”

Daarom gaan de politie LRH en de Stad Hasselt, in het kader van de preventieweek rond fietsdiefstallen van de NMBS, een week lang preventieve acties organiseren aan het station in Hasselt.

“Op maandagnamiddag en woensdagvoormiddag kan je jouw fiets gratis laten labelen door onze gemeenschapswachten,” zegt burgemeester Steven Vandeput. “Zo een label kan potentiële dieven afschrikken maar zorgt er ook voor dat een fiets na een mogelijke diefstal beter kan worden opgespoord en teruggegeven.” Het graveren is gratis en vindt plaats aan de grote fietsenstalling aan het station op maandag 18 september van 13.30 uur tot 17.30 uur en op woensdag 20 september van 08.00 uur tot 12.00 uur.

 

Daarnaast worden er een week lang flyers en fietslabels met preventietips uitgedeeld. De politie Limburg Regio Hoofdstad zal extra patrouilleren in de stationsomgeving.

Labels