Politie Limburg Regio Hoofdstad trekt de straat op voor "1 dag niet"

In het kader van "1 dag niet", de nationale dag tegen inbraken, trekt de politie Limburg Regio Hoofdstad de straat op om inwoners te informeren over inbraakpreventie. Tussen 22 en 30 oktober doen de diefstalpreventieadviseurs alle zes gemeenten van de politiezone aan.

Dit jaar wordt aan het begin van de donkere periode al voor de derde keer "1 dag niet" georganiseerd. Op vrijdag 28 oktober kent de actie haar hoogtepunt. "1 dag niet" wil mensen bewust maken van het belang van inbraakpreventie.

"Ook binnen de politie Limburg Regio Hoofdstad hechten wij sinds jaar en dag belang aan het correct informeren van onze inwoners over inbraakpreventie," zegt korpschef Philip Pirard. "Zo bieden wij bijvoorbeeld gratis diefstalpreventieadvies aan huis aan en gaven wij de laatste jaren tientallen informatiesessies over hoe je een inbraak in je woning kan voorkomen. Het spreekt dus voor zich dat wij ook dit jaar gebruik maken van de actie "1 dag niet" om onze inwoners opnieuw bewust te maken van de toenemende kans op een inbraak in deze donkere periode."

Tussen 22 en 30 oktober schuimen de diefstalpreventieadviseurs van de politiezone de wekelijkse markten in de zes gemeenten af om informatie te geven over diefstalpreventie. Ze delen ook folders, affiches en leuke gadgets uit. "Voorlichting is essentieel in de strijd tegen inbraken," klinkt het bij de diefstalpreventieadviseurs. "Want wat veel mensen niet weten, is dat je met enkele eenvoudige en goedkope ingrepen jouw woning al heel wat veiliger kan maken."

Onderstaand vind je een overzicht van waar je onze diefstalpreventieadviseurs volgende week kan terugvinden.

Zaterdag 22 oktober: wekelijkse markt Lummen

Zondag 23 oktober: wekelijkse markt Zonhoven

Maandag 24 oktober: wekelijkse markt Diepenbeek

Woensdag 26 oktober: wekelijkse markt Herk-de-Stad

Vrijdag 28 oktober: wekelijkse markt Hasselt (actie samen met de preventiedienst van de Stad Hasselt)

Zondag 30 oktober: tussen 10.00 uur en 17.00 uur op de parking van de Aldi (Zwarte Duivelsstraat) in de buurt van de Snuffelmarkt in Halen

In de week van "1 dag niet" (21 tot en met 28 oktober) zal er ook elke dag een nuttige inbraakpreventietip verschijnen op Facebook (Politie LRH) en Twitter (@politieLRH).