Burgerlijke partijstelling in zaak valse bommelder Kinepolis

Het politiecollege van de zone Limburg Regio Hoofdstad heeft vandaag beslist om zich burgerlijke partij te stellen in de zaak van de valse bommelding aan de Kinepolis in Hasselt.

De politie Limburg Regio Hoofdstad werd onlangs ingelicht van het feit dat de verdachte van de valse bommelding aan de Kinepolis op donderdag 3 december 2015 geïdentificeerd en verhoord kon worden door de Federale Gerechtelijke Politie Limburg.

Maandagmiddag, tijdens een vergadering van het politiecollege, werd beslist dat de politie Limburg Regio Hoofdstad zich burgerlijke partij zal stellen in deze zaak. "Concreet komt het erop neer dat we de extra kosten die deze bommelding voor ons als politie heeft gecreëerd, willen verhalen op de dader," vertelt korpschef Philip Pirard. "Op dit moment kunnen we nog niet zeggen over welk bedrag het precies gaat. Het exacte bedrag wordt momenteel berekend."

"Naast de financiële impact die deze zaak op onze politiezone heeft gehad, willen we met deze burgerlijke partijstelling ook een signaal geven," vult burgemeester Hilde Claes, voorzitster van het politiecollege, aan. "We kunnen niet tolereren dat flauwe grappenmakers de capaciteit van onze politiezone op deze manier hypothekeren."