Politie en gemeente werken samen aan veilige schoolomgeving in Lummen

De politie Limburg Regio Hoofdstad hield gisteren snelheidscontroles in de schoolomgeving in de Genenbosstraat in Lummen. Ook het gemeentebestuur zal extra initiatieven nemen om de veiligheid in deze omgeving te verbeteren.

De politie Limburg Regio Hoofdstad is sinds de start van het nieuwe schooljaar opnieuw actief aanwezig in de schoolomgevingen in de politiezone. Ook in de Genenbosstraat in Lummen. Bij de start van het nieuwe schooljaar vond er al een overleg plaats met de directie van de school, burgemeester Luc Wouters en de politie Limburg Regio Hoofdstad over de verkeersveiligheid in de omgeving.

"We zijn er ons van bewust dat er in deze omgeving wel eens te snel gereden wordt en dat bestuurders het rode verkeerslicht negeren," zegt korpschef Philip Pirard. "Daarom is onze wijkinspecteur bijna dagelijks aanwezig in de omgeving om zowel preventief als repressief op te treden."

Dinsdagochtend hield de politie Limburg Regio Hoofdstad ook snelheidscontroles in de omgeving van de school in de Genenbosstraat. De maximum snelheid is hier beperkt tot 30 kilometer per uur. In totaal werden 298 voertuigen gecontroleerd. Meer dan 20% van de bestuurders reed te snel. Daarnaast kregen ook vijf bestuurders een boete voor het negeren van het rode licht.

"Als gemeentebestuur gaan wij nog wegmarkering aanbrengen in de omgeving en paaltjes plaatsen," zegt burgemeester Luc Wouters. "Op die manier willen wij allemaal samen zorgen voor een veilige schoolomgeving in de Genenbosstraat."