5 illegalen onderschept in Hasselt

Vrijdagochtend omstreeks 07.00 uur kon de politie Limburg Regio Hoofdstad 5 illegalen onderscheppen op de Luikersteenweg te Hasselt. De personen hadden zich toegang verschaft tot een oplegger van een vrachtwagen.

Vrijdagochtend omstreeks 07.00 uur kreeg de politie Limburg Regio Hoofdstad een melding binnen van een vrachtwagenchauffeur die verdachte geluiden hoorde vanuit de oplegger van zijn vrachtwagen. Ter plaatse aangekomen, opende de ploeg de oplegger van de vrachtwagen en kon 6 personen aantreffen. Vier personen werden onmiddellijk opgepakt en twee anderen sloegen op de vlucht. Eén van de gevluchte personen kon in de omgeving onderschept worden. De politie Limburg Regio Hoofdstad voerde nog een zoekactie uit om de laatste persoon te vinden, maar deze leverde niets op.

De vijf personen werden mee ten burele genomen. Hier werd vastgesteld dat deze personen illegaal in ons land verbleven. De politie Limburg Regio Hoofdstad nam contact op met de Dienst Vreemdelingenzaken. DVZ zal later op de dag een beslissing nemen.