15% minder verkeersongevallen dan vorig jaar

In de politiezone Limburg Regio Hoofdstad gebeurden tijdens de eerste helft van 2017 15% minder verkeersongevallen met gewonden dan in dezelfde periode vorig jaar. Opvallend is wel dat bij 10% van de ongevallen de bestuurder onder invloed van alcohol was.

Tijdens de eerste zes maanden van 2017 gebeurden er in de in zone Limburg Regio Hoofdstad 230 verkeersongevallen waarbij minstens één persoon gekwetst raakte. Tijdens dezelfde periode in 2016 waren er dat 40 meer. Dit betekent een daling van ongeveer 15%.

Bij de 230 verkeersongevallen raakten in totaal 302 personen gewond. 29 personen liepen zware verwondingen op. Twee personen overleden ten gevolge van een ongeval.



25% van de verkeersongevallen met gekwetsten gebeurden tijdens het weekend. Opvallend is ook dat bij 23 van 230 ongevallen één van de bestuurders onder invloed van alcohol was. In de politiezone gebeurden er tijdens de eerste 6 maanden van het jaar 17 verkeersongevallen met gewonden waarbij één van de partijen de vlucht nam.



"We zijn uiteraard tevreden met de daling van het aantal verkeersongevallen maar we zien toch dat onze inspanningen op dit vlak broodnodig blijven," zegt korpschef Philip Pirard. "Zeker rijden onder invloed is en blijft een belangrijke oorzaak van verkeersongevallen, ook in onze politiezone. We moet dus zeker onze verkeerscontroles handhaven en blijven inzetten op preventie."