VEILIGHEIDSMONITOR 2018

Wo 21.02.2018 - 11:23

Een onderzoek bij de bevolking over veiligheid en politie

In het kader van de opmaak van het volgend zonaal veiligheidsplan is het van belang de mening van de bevolking te kennen.

Deze bevolkingsenquête peilt naar mogelijke buurtproblemen, (on)veiligheidsgevoelens, mogelijks slachtofferschap, preventie en de mening over de werking en het contact met de politie.

Deze veiligheidsmonitor 2018 wordt georganiseerd door de federale politie in samenwerking met de politie Lanaken-Maasmechelen.

In onze politiezone werden ruim 2800 inwoners op toevallige wijze (steekproef) uitgekozen om hun stem te laten horen. Deze inwoners krijgen dus de unieke kans om hun mening over het veiligheidsbeleid te geven. De medewerking van deze personen is bovendien belangrijk voor de wetenschappelijke waarde van het onderzoek.

Maar deze mening is vooral belangrijk om het beleid beter te kunnen afstemmen op uw behoeften.

In maart - april 2018 krijgen dus 2800 inwoners een vragenlijst in de brievenbus met meer praktische informatie.

Misschien wordt u wel geselecteerd en gevraagd om mee te werken. Wij hopen in dat geval dat u de tijd neemt om de vragen te beantwoorden. Deelnemen kan eenvoudig, online via internet of via een vragenlijst op papier.

Uw antwoorden worden volledig anoniem verwerkt.

Alvast dank voor uw deelname!

Voor bijkomende informatie kan u ons contacteren via het e-mailadres beleid@pzlanaken-maasmechelen.be of telefonisch contact opnemen met Johnie Nijs (team beleid & communicatie) op het nummer 089 47 49 12.

Resultaten BOB-campagne winter 2017-2018

Wo 07.02.2018 - 15:13

Naar jaarlijkse traditie nam de politie Lanaken-Maasmechelen deel aan de nationale BOB-acties ter preventie van rijden onder invloed. De wintercampagne vond plaats van 01/12/2017 tot 29/01/208 waarbij de nadruk werd gelegd op selectieve gerichte controles, verspreid over het grondgebied van de politiezone.

Er werden 2.929 bestuurders gecontroleerd waarvan 27 bestuurders onder invloed waren, wat overeenkomt met een positief resultaat van 0,92% waardoor onze politiezone onder het provinciale gemiddelde van 1,79 % blijft.

"Verlichting zwakke weggebruikers en bromfietsers"

Di 09.01.2018 - 12:00

Herfst en winter staan gelijk aan donkere dagen, met vaak grillig regenachtig weer. Fietsers moeten beseffen dat een degelijke fietsverlichting dan absoluut geen overbodige luxe is.
Fietsverlichting is niet alleen om zelf goed te zien waar je fietst maar vooral om jou te tonen aan andere weggebruikers. Goed zichtbare en opvallende fietsers betekenen minder ...verkeersslachtoffers! Val dus op! Combineer jouw fietsverlichting met fluorescerende vestjes en gadgets.
Ben je minderjarig (- 18 jaar) en je wordt betrapt op defecte verlichting of je gebruikt jouw verlichting niet, dan kun je een "jongeren-pv" krijgen met de hieraan gekoppelde verkeersvormingsklas.