Resultaten Zomer Bob Campagne 2017

Wo 13.09.2017 - 10:57

De zomer BOB campagne 2017 is afgelopen. Ons politiekorps organiseerde bijna dagelijks controles waarbij bestuurders gecontroleerd werden op alcohol en/of druggebruik. Daarnaast werden ook boorddocumenten en technische vereisten aan het voertuig gecheckt. In juni, juli en augustus werden 1355 bestuurders gecontroleerd waarvan er 1,48% in overtreding waren (Alarm en Positief). Dit is een stijging van uitgevoerde testen in vergelijking met de ...resultaten van de BOB zomercampagne van vorige jaren (2015: 1313 uitgevoerde testen, 2016: 1171 uitgevoerde testen).
Het percentage positieve testen van onze provincie is 2,71%. Onze politiezone scoort dus duidelijk lager in het aantal overtredingen. Van elke bestuurder die positief testte op alcohol werd het rijbewijs voor bepaalde tijd ingehouden. Ook werd telkens een proces-verbaal opgesteld.
Denk aan jouw veiligheid en dat van anderen in het verkeer en laat BOB rijden!
Voor meer informatie kunt u terecht op http://www.bob.be en http://www.ikbob.be

Nieuw: brochure 'Laat je fiets GERUST achter'

Do 24.08.2017 - 12:44

De brochure "Laat je fiets GERUST achter" zet 10 tips in de kijker die het stelen van een fiets moeilijker zou maken. Zo wordt aangeraden om je fiets steeds te laten graveren met je rijksregisternummer en best een bewaakte fietsenstalling te gebruiken.

Bovendien vind je er terug wat een goed slot is, hoe je je fiets veilig sluit, en hoe je hem registreert, zodat de fiets na een diefstal makkelijker opgespoord kan worden.

Verder wordt in de brochure meer aandacht besteed aan elektrische fietsen. Elektrische fietsen zijn namelijk heel duur en hierdoor geliefd bij fietsdieven.

Klik op de titel om de brochure te downloaden of kijk in de map downloads.

Overlijden inspecteur Marco Holtof

Wo 12.07.2017 - 15:02

Op dinsdag 11 juli 2017 is onze collega inspecteur Marco Holtof overleden ten gevolge van een verkeersongeval. Hij werd 59 jaar. Het ongeval gebeurde buiten dienstverband. Marco... het was ons een eer en genoegen om met je te mogen samenwerken. Wij willen ons medeleven betuigen aan zijn gezin, familie en vrienden.

Ons voltallig politiekorps wil jullie allen danken voor de talrijke blijken van medeleven bij het overlijden van onze collega Marco Holtof.