21.600 E-sigaretten en 1000 nicotinezakjes aangetroffen tijdens huiszoeking

Politie Lanaken-Maasmechelen trof tijdens een huiszoeking op de Kruidersweg in Maasmechelen 21.600 E-sigaretten en 1000 nicotinezakjes aan.

Snus

Afgelopen vrijdag 12/01 heeft Politie Lanaken-Maasmechelen een huiszoeking uitgevoerd in een leegstand handelspand op de Kruindersweg in Maasmechelen.

Ter plaatse werden 21.600 E-sigaretten + 1000 nicotinezakjes aangetroffen.  Deze E-sigaretten bevatten een te hoge dosis nicotine en zijn in België verboden. Er is ook een verbod op de handel in nicotinezakjes. 

Een 60-jarige man uit Maasmechelen werd van zijn vrijheid beroofd en mocht na verhoor beschikken. Een 47-jarige vrouw uit Brussel diende opgespoord te worden. Uiteindelijke heeft deze vrouw zich maandag zelf aangeboden bij de politie. Deze vrouw heeft een handel in- en uitvoer van elektronische producten. Ze werd van haar vrijheid beroofd, werd uitgebreid verhoord en mocht daarna vrij beschikken.

Er werden meerdere processen-verbaal opgesteld in het kader van inbreuken op de Volksgezondheid en de Douane en Accijnzen. Bij het plegen van inbreuken op deze wetgeving(-en) worden er vaak zware financiële boetes opgelegd. Het onderzoek zal door het Opsporingsteam van Politie LaMa worden verder gezet.

 

Vape