We staan altijd klaar om scholen en gemeenschappen te helpen bij het vergroten van het bewustzijn over verkeersveiligheid. Hier zijn enkele van de educatieve programma's en diensten die we aanbieden:



1. Bezoek van ons op school of op het commissariaat: We komen graag langs op scholen om interactieve presentaties te geven over verkeersveiligheid, de dode hoek en algemene verkeerseducatie. Als alternatief kunnen scholen ook een bezoek brengen aan het plaatselijke politiebureau, waar we een rondleiding kunnen geven en meer informatie kunnen verstrekken over verkeersregels en -voorschriften.



2. Dode hoek les: We bieden educatieve programma's over de gevaren van de dode hoek en hoe deze vermeden kan worden. Met behulp van visuele hulpmiddelen en simulaties leren we kinderen hoe ze zich veilig kunnen gedragen rond vrachtwagens en andere grote voertuigen.



3. Algemene verkeerseducatie: Ons team van deskundigen staat klaar om kinderen en jongeren te informeren over verkeersregels, verkeersborden en veilig gedrag op de weg. We organiseren interactieve workshops en activiteiten om de kennis en vaardigheden van jongeren op het gebied van verkeersveiligheid te vergroten.



4. Preventieve fietscontrole: Veiligheid op de fiets is van groot belang. We bieden preventieve fietscontroles aan waarbij we de fietsen van kinderen controleren op mogelijke gebreken en hen informeren over de juiste fietsuitrusting en -onderhoud. Zo kunnen ze veilig en met vertrouwen de weg op.



5. Uitlenen van het fietsbehendigheidsparcours: Voor scholen en gemeenschappen die hun leerlingen en inwoners willen laten oefenen met fietsbeheersing, bieden we de mogelijkheid om ons fietsbehendigheidsparcours te lenen. Dit parcours is speciaal ontworpen om fietsvaardigheden te ontwikkelen en te verbeteren.



6. Verkeersborden voor het maken van een verkeerspark: Als je een verkeerspark wilt creëren om kinderen te leren over verkeersregels en -voorschriften, kunnen wij verkeersborden beschikbaar stellen. Deze borden kunnen worden gebruikt om een realistische verkeersomgeving te creëren waar kinderen kunnen oefenen met veilig gedrag op de weg.



Als je geïnteresseerd bent in een van deze educatieve programma's of diensten, nodigen we je uit om het online formulier in te vullen. Op die manier kunnen we je verzoek snel en efficiënt verwerken. 

Educatieve ondersteuning