Nieuwe korpschef voor de politiezone Denderleeuw/Haaltert

Op woensdag 9 februari 2022 heeft hoofdcommissaris Angelo PAVONCELLI de eed afgelegd als korpschef van de politiezone Denderleeuw/Haaltert.

eedaflegging korpschef 09/02/2022

Wie is de nieuwe korpschef

Angelo Pavoncelli is geboren in Wetteren en wordt in de loop van het jaar 50. Hij is gehuwd en vader van twee dochters.

Na zijn studies criminologische wetenschappen aan de UGent vatte hij een carrière aan bij de politiediensten waarbij hij alle kaders doorliep. Die carrière begon in 1995 als politieagent bij de gemeentepolitie van Laarne die later opging in de politiezone Laarne/Wetteren/Wichelen. Na zijn promotie tot hoofdinspecteur was hij aan de slag bij de Federale Gerechtelijke Politie in Brussel om daarna commissaris te worden in de naburige politiezone Ninove waar hij verantwoordelijk was voor de gerechtelijke zuil en het intern toezicht. Na een tussenstap bij de Dienst Enquêtes van het Comité P keerde hij terug naar de politie als hoofdcommissaris adjunct-directeur bij de scheepvaartpolitie, een dienst die onder de Algemene Directie van de bestuurlijke politie van de federale politie valt. Ondertussen had hij als werkstudent zijn master in de rechten behaald aan de UGent.

Zelf omschrijft hij zijn benoeming in het mandaat van korpschef van de politiezone Denderleeuw/Haaltert als een terugkeer naar zijn roots, de basispolitiezorg, met een rugzak gevuld met ervaring binnen verschillende segmenten van het politielandschap.

Visie op de lokale politie

De lokale politie staat per definitie het dichtst bij de bevolking. Met de politiezone Denderleeuw/Haaltert willen we dan ook streven naar een goede verankering binnen onze gemeenten om een goede dienstverlening te bieden aan de inwoners en aan onze overheden. Die lokale verankering vraagt dan ook een goede samenwerking met de verschillende diensten en personen die actief zijn op het grondgebied van de politiezone. Bovenlokale samenwerkingsvormen horen hier ontegensprekelijk ook bij daar we als politiezone niet op een eiland willen leven en deze eveneens ten goede komen aan iedereen.

Uiteraard kunnen niet alle oplossingen van de politiediensten komen en dat kan en mag ook niet verwacht worden. Als schakel in het geheel zal de politiezone echter wel haar best doen om mee te werken aan initiatieven op het vlak van veiligheid en samenleving.

Als politiezone verwachten we van onze medewerkers dat ze niet alleen te allen tijde een professionele attitude hebben, maar dat ze bovendien ook betrokken en behulpzaam zijn, maar ook kordaat optreden wanneer dit moet. Onze medewerkers zijn dan ook heel belangrijke – zo niet de belangrijkste – ambassadeurs die zorgen voor het imago van de politiezone. Heel zeker is dat het zonder hen gewoonweg niet lukt. Het welzijn van die medewerkers is hierbij een belangrijk item dat hen moet in staat stellen om het beste van zichtzelf te geven in de uitoefening van hun taken. De politiezone heeft dan ook de ambitie om een aantrekkelijke werkgever te zijn in een niet altijd gemakkelijke job.

In de uitoefening van onze taken en opdrachten staan onze waarden centraal. Verantwoordelijkheid, integriteit, behulpzaamheid/betrokkenheid, onpartijdigheid en respect zijn de bouwstenen van onze kwalitatieve dienstverlening.

Onze prioriteiten en aandachtspunten liggen vast in ons zonaal veiligheidsplan dat loopt tot 2025. Uiteraard zullen we daarnaast ook aandacht hebben voor opkomende of terugkerende fenomenen. Flexibiliteit is dan ook één van onze kenmerken.

Als politiezone staan we ook voor enkele uitdagingen, o.a. het kunnen opvullen van ons kader, de huisvesting met de strengere veiligheidsnormen die gevraagd worden en het waarschijnlijk in de toekomst veranderende politielandschap, hoewel het hier nog koffiedik kijken is. Deze uitdagingen zullen een impact hebben op onze werking, maar we kunnen wel garanderen dat we ons best gaan doen met de mogelijkheden die we hebben.

Labels