Verdachte opgepakt voor ernstige feiten 1.02.18 in Wetteren

Op donderdag, 1 februari omstreeks 11.40u werd in de Van Cromphoutstraat te Wetteren ter hoogte van de Kattestraat een man aangetroffen die op de grond zat met een bebloed aangezicht. In eerste instantie boden zich geen getuigen aan en het slachtoffer kon onmogelijk een verklaring afleggen.

Er werden naar aanleiding van deze zaak onjuiste berichten verspreid op Facebook vanuit de Afrikaanse gemeenschap in de Denderstreek, o.a dat de politie de feiten bagatelliseerde. Iets wat wij ten zeerste betreuren, omdat het pertinent onjuist is. Er werd de klok rond koortsachtig gewerkt aan een oplossing voor deze zaak. De etnische afkomst van betrokkenen heeft geen enkele invloed op onze manier van aanpakken.

Er werd donderdag 1/2/18 onmiddellijk een extensief buurtonderzoek opgestart en om 14:59u werd een summier persbericht verspreid door de politie op Facebook met een beschrijving van de verdachte, met de vraag om zich te melden als men iets meer wist over de feiten. Camerabeelden werden nagetrokken.

Rond dit tijdstip was dan ook de naam van de verdachte gekend. Deze werd geverifieerd aan de hand van verschillende getuigen. Mogelijks ligt een verkeersdispuut aan de basis van de feiten. De verdachte was echter niet onmiddellijk aan te treffen op alle gekende adressen. De verdachte werd op vrijdag 2/2 verhoord voor deze feiten in het politiehuis van Wetteren.

De verdachte werd zaterdag 3/2 voorgeleid bij de onderzoeksrechter en aangehouden.

Dit artikel werd verspreid met toestemming van de heer onderzoeksrechter te Dendermonde.