Het aantal fietsdiefstallen neemt toe

Elke dag pendelen een 12.000 mensen naar het Station van Denderleeuw, waarvan velen met de fiets. Het drukke verkeer en het mooie weer zetten veel mensen aan om met de fiets te gaan. We zien dat het aantal fietsdiefstallen rond het station ook toeneemt. Daarom enkele nuttige tips om fietsdiefstal te vermijden.

  • Laat uw fiets altijd slotvast achter.
  • Maak uw fiets met het frame (!) vast aan een vast voorwerp dat dieven niet kunnen verplaatsen, zeker wanneer u voor langere tijd parkeert.
  • Gebruik een degelijk fietsslot en liefst zelfs twee verschillende sloten. Twee sloten kraken kost meer tijd, en dat heeft een dief meestal niet.
  • Als u een kettingslot (of krulkabelslot) gebruikt, bevestig dat dan hoog en los. Hoog van de grond bemoeilijkt immers het gebruik van een betonschaar en doorzagen is moeilijker wanneer het slot los hangt. Als een kettingslot tegen de grond hangt, kan de grond als steun gebruikt worden om het slot te breken.
  • Laat uw fiets graveren of registeren. De meeste gemeenten bieden deze service aan. Uw rijksregisternummer wordt in het frame van uw fiets gegraveerd. Deze code is uniek, en aan de hand van dit nummer kan de politie teruggevonden fietsen opnieuw aan de rechtmatige eigenaar bezorgen.
  • Noteer de nodige gegevens van uw fiets op een fietspas en neem eventueel een foto van uw fiets. Vermeld soort fiets, type fiets, kleur, merk, aantal versnellingen, eventueel framenummer. Dan hebt u een goede beschrijving mocht uw fiets toch nog gestolen worden.
  • Doe in geval van diefstal onmiddellijk aangifte bij de politie. Neem uw fietspas mee naar het politiekantoor.

Het station van Denderleeuw is uitgerust met 50 camera's en er is dagelijks patrouille van de politie en van securail, de veiligheidsdienst van de NMBS.

We blijven samen met de NMBS zoeken naar betere manieren om het aantal fietsdiefstallen te beperken.

Meer lezen: