Veilig de feestdagen door

Onze politiezone wenst jullie prettige feestdagen en een gezond en veilig 2024! 

De feestdagen zijn traditioneel drukke dagen. We komen samen met familie en vrienden samen en er wordt al eens een glaasje gedronken. Maar ondertussen zijn is dit ook voor criminelen een geliefde periode. Terwijl jij het huis uit bent, hebben zij vrij spel. Hou het veilig en denk aan onze tips:

Onze beste wensen voor het nieuwe jaar!

VERGEET BOB NIET

Een avondje uit is pas compleet als je op voorhand hebt afgesproken hoe iedereen weer veilig thuis geraakt. Dit kan op verschillende manieren: voorzie een BOB, neem een taxi of boek een hotel, maar rijd altijd drugs- en alcoholvrij. Rijden onder invloed is niet alleen onveilig, er staan ook zware sancties op. De politie zet ook dit jaar in op extra alcohol- en drugscontroles tijdens de feestdagen.

 

LET OP VOOR INBREKERS

Voor inbrekers ziin de feestdagen een gouden periode. Het is vroeg donker en mensen zijn vaak van huis. Het ideale moment om in te breken. Vertrek je naar een feestje? Laat dan een licht branden of de radio spelen. Zo geef je de indruk dat er toch iemand thuis is. Vraag eventueel aan buren om een oogje in het zeil te houden. En vooral: vergeet niet om deuren en ramen slotvast achter te laten. 

VOORZICHTIG ONLINE

Velen bestellen hun kerstcadeaus online. Maar cybercriminelen liggen op de loer. Let dus op met ontvangen e-mails en het invullen van je bankgegevens. Ben je toch slachtoffer? Doe aangifte bij de politie en laat je bank- of creditkaarten blokkeren door CardStop (078 170 170). Meer info: Safe on web

VUURWERK VERBODEN

Voor veel mensen gaan nieuwjaar en vuurwerk hand in hand, maar het onprofessioneel gebruik van vuurwerk is niet zonder gevaar. Daarom is er in de gemeenten van de politiezone Regio Rhode & Schelde een totaalverbod op het gebruik van vuurwerk en wensballonnen. Tijdens de eindejaarsperiode zullen er extra politiepatrouilles zijn om het vuurwerkverbod te controleren. Wie betrapt wordt op kan hiervoor een GAS-boete krijgen. Deze kan oplopen tot € 350,-!

OPENINGSUREN

Onze commissariaten en onthalen zijn gesloten op maandag 25 en dinsdag 26 december en op maandag 1 januari. Dringende hulp nodig? Bel 112! Onze interventieploeg staat 24/7 paraat. Minder dringend? Maak een online afspraak 

Wij wensen u veilige en fijne feestdagen toe!

 

Labels