Lachgas - Gevaren en maatregelen

Ma 15.07.2019 - 11:20
Lachgas landscape (Freddy Vlassenroot)

Naar aanleiding van de recente meldingen van grote hoeveelheden patronen van lachgas die her en der worden gevonden en de ongerustheid die hierrond bestaat, willen we u hierover graag verder informeren. We hopen om in samenwerking met ouders en handelaars onze jeugd te kunnen behoeden voor de risico's die gepaard gaan met het gebruik van lachgas.

Lees meer →

De Aziatische hoornaar - Hoe bestrijden?

Do 04.07.2019 - 9:45
Aziatische hoornaar 2

De Aziatische hoornaar is een exotische wespensoort die sinds mei 2017 in Vlaanderen voorkomt. De soort staat erom bekend honingbijenkasten binnen te dringen en volledige nesten leeg te roven. Voor de mens is de Aziatische hoornaar ondanks zijn grootte minder gevaarlijk dan een gewone wesp. Als hij alleen is, is hij niet agressief of opdringerig. Maar in nabijheid van zijn nest kan de hoornaar wel erg defensief worden. Je blijft dan ook best uit de buurt van actieve nesten.

Lees meer →

Binnenkort op reis? Vraag afwezigheidstoezicht aan!

Di 02.07.2019 - 16:22
1 dag niet vakantie

Vertrek je op reis of verlaat je voor langere periode je huis? Dan kan je als inwoner van de politiezone Regio Rhode & Schelde gratis afwezigheidstoezicht aanvragen.

De patrouilles nemen dan je adres op in hun toezichtlijst en controleren tijdens een rondgang of alles in orde is rond je woning. Dit kan zowel overdag als 's nachts zijn. Indien er onregelmatigheden vastgesteld worden, verwittigen wij een door jou aangeduide vertrouwenspersoon die eventueel maatregelen kan treffen in afwachting van je thuiskomst. Deze service van de politiezone is volledig gratis.

Hoe je afwezigheidstoezicht aanvraagt, lees je hier. Voor je op reis vertrekt kun je ook wat tips gebruiken uit de 'Brochure veilig wonen (pdf, 4 MB)' en de 'Checklist voor ik vertrek (pdf, 407 KB)'. Heb je verder nog vragen, dan kan je die stellen aan de preventiedienst van de politiezone op het nummer 09 363 72 72.

Wij wensen je alvast een fijne en zorgeloze vakantie toe!