Politiezone twittert inbraken!

20 april 2012 - Niemand kan zich het medialandschap nog voorstellen zonder internet, Facebook, Twitter, LinkedIn, enz. Deze sociale media zijn intussen deel van ons dagelijks leven geworden. Ook de politiezone Regio Rhode & Schelde maakt al enige tijd gebruik van deze kanalen om de burgers van Destelbergen, Melle, Merelbeke en Oosterzele te informeren.

Om onze dienstverlening nóg te verbeteren, zullen voortaan ook de inbraken (en pogingen) gemeld worden via twitter. Op deze manier hopen wij de bevolking te sensibiliseren om eventuele tips of verdachte zaken te melden aan de politiediensten...

Wie een account heeft bij Twitter en de politiezone Regio Rhode en Schelde volgt, weet dat wij dagelijks tweets de wereld insturen naar aanleiding van onze werking en interventies. Zo blijft de burger op de hoogte van het doen en laten van de politiezone.

In uitvoering van het zonaal veiligheidsplan werkt onze politiezone o.a. prioritair rond het item 'inbraken'. In dit kader zal vanaf nu ook Twitter ingeschakeld worden in de strijd tegen diefstal!

Zo zal na elke inbraak of inbraakpoging een tweet worden verspreid met beknopte info omtrent de feiten. Burgers die iets verdacht hebben gezien of zaken wensen te melden terzake, kunnen dan reageren via recherche@politie5418.be of (tijdens de diensturen) via telefoonnummer 09/363 72 20.

Het is natuurlijk nog beter om onmiddellijk 101 te contacteren wanneer je iets verdacht opmerkt. Misschien kunnen de daders dan wel worden gevat door onze mensen!

Labels