Nieuwe coördinator BIN Melle Vogelhoek

Na vele jaren het BIN Vogelhoek onder zijn hoede gehad te hebben, draagt coördinator Roger Verstraeten de fakkel over aan Bart Verlinde. Een afscheid dat we niet zomaar konden laten passeren.

Afscheid BIN coördinator Roger Verstraeten

De eerste BIN's in de politiezone Regio Rhode & Schelde zagen het licht in 1998. Een van de pioniers destijds was Roger Verstraeten die aan de wieg stond van het buurtinformatienetwerk Melle-Vogelhoek. Na een jarenlange en heel fijne samenwerking nam de voorzitter van de politieraad, Dirk De Maeseneer in naam van de politiezone afscheid van Roger.

Roger wordt opgevolgd door Bart Verlinde. Hij neemt nu met veel enthousiasme het volledig grondgebied van BIN Vogelhoek ter harte. Heeft u vragen of wenst u aan te sluiten dan kunt u Bart steeds contacteren via bartverlinde@icloud.com.

Naast BIN Vogelhoek zijn ook BIN Gontrode (met coördinator Alain Van Hyfte) en BIN Melle Centrum (met de coördinatoren Hendrik De Vloed en Joost Dejonghe) actief in Melle. Daarnaast hebben Destelbergen, Merelbeke en Oosterzele samen nog eens 10 buurtinformatienetwerken en is er een BIN-Z specifiek voor zelfstandigen in de politezone.

BIN coördinatoren Melle

V.l.n.r: Bart Verlinde, Roger Verstraeten, Alain Van Hyfte, burgemeester Dirk De Maeseneer, Joost Dejonghe, Hendrik De Vloed

Hoe werkt een BIN?

Een BIN (BuurtInformatieNetwerk) is een samenwerkingsverband tussen lokale overheid, politie en de inwoners uit een bepaalde buurt. Via dit netwerk willen we het veiligheidsgevoel verhogen en een samenwerking tussen burger en politie realiseren op vlak van informatie-uitwisseling.

Wanneer je als BIN-lid verdachte situaties, personen, leurders, voertuigen of gedragingen opmerkt in je buurt, verwittig en informeer je de politie door te bellen naar het noodnummer 101. Geef je voldoende concrete gegevens mee en beschouwt 101 je melding als ernstig, dan worden alle aangesloten bewoners van jouw BIN telefonisch ingelicht. Een ingesproken bericht wordt dan automatisch verstuurd naar elk opgegeven telefoonnummer.

De politie gaat vervolgens na wat er aan de hand is en kan een patrouille sturen. De BIN-leden zijn intussen alert, steken de lichten aan en verwittigen de politie als ze de verdachte(n) opmerken of om onmiddellijk nieuwe feiten door te geven. Zo kan de politie gericht interventiepatrouilles aansturen om de verdachte(n) verder op te sporen.

Meer informatie:

Labels