Eerbetoon aan Jonathan

Vandaag werd er om 12 uur een minuut stilte gehouden binnen de Geïntegreerde Politie. Dit als eerbetoon voor onze collega Jonathan Savel, die maandag tijdens een interventie om het leven werd gebracht. Onze politiezone organiseerde dit ingetogen moment aan het hoofdcommissariaat te Merelbeke.

1 minuut stilte aan het comissariaat Merelbeke

Maandag 18 maart was een gitzwarte dag in de geschiedenis van de politie. Tijdens een uit de hand gelopen huiszoeking zijn collega’s van de Speciale Eenheden van de Federale Politie onder vuur genomen. De tragische afloop is bekend: één collega, Jonathan Savel, stierf ter plaatse en twee collega’s raakten gewond, van wie één in kritieke toestand.

Wij betuigen ons oprechte medeleven aan de familie van Jonathan en onze gedachten en steun gaan uit naar onze twee gewonde collega’s. 

Jonathan Savel.
Jonathan Savel

"Maandag was een zwarte dag. Het verlies van onze collega heeft ons allen diep geraakt, deze pijnlijke gebeurtenis weegt op onze hele politiefamilie. Jonathan, lid van de Speciale Eenheden van de Federale Politie, kwam op tragische wijze om het leven en samen met hem raakten twee andere collega's gewond, waarvan één ernstig. Dit maakt op een pijnlijke manier duidelijk welke risico's ons beroep met zich meebrengt en aan welke potentiële gevaren onze collega’s blootgesteld worden tijdens operationele missies. 
Geen woorden zijn sterk genoeg om het verdriet om dit verlies te beschrijven. Onze diepste gedachten en steun gaan uit naar de familie en vrienden van Jonathan, naar zijn collega's die gewond raakten tijdens de operatie en naar iedereen die zich getroffen voelt door deze tragedie." - Nicholas Paelinck, voorzitter van de Vaste Commissie van de Lokale Politie, korpschef van de Lokale Politie Westkust