Aandacht voor verdachte handelingen!

2 mei 2012 - Wij vragen aan de inwoners van de politiezone om aandacht te besteden aan de volgende modus. Inbrekers maken regelmatig gebruik van deze techniek.

Vaak zijn de daders van inbraken met twee op stap. Ze bellen aan om na te gaan of er iemand thuis is. Indien u de deur open maakt, verzinnen ze een smoes: of u geen glaasje water heeft, of ze eens mogen telefoneren...

Geef hier niet aan toe en laat de personen in geen geval binnen in uw woning. Sluit de deur en verwittig onmiddellijk de dienst 101. Wanneer de personen zich met een voertuig verplaatsen, noteer indien mogelijk de nummerplaat. Kijk in welke richting zij zich verplaatsen. Meld al deze zaken aan de calltaker.

Besteed ook extra aandacht aan andere verdachte zaken. Wanneer u een verdacht voertuig ziet in de straat, wanneer u het vreemd vindt dat er zo laat nog iemand aan het wandelen is, ... Kortom, wanneer u iets opmerkt dat buiten de normale gang van zaken valt, aarzel niet om dit te melden, bel onmiddellijk 101!

Onze diensten komen zo snel mogelijk ter plaatse om nazicht te verrichten. Misschien kunnen zij dankzij uw melding wel daders vatten...

Labels