Resultaat controleactie Legacy Festival: 87 festivalgangers betrapt op drugsbezit

Op zaterdag 11 en zondag 12 juni werden bezoekers op de 8ste editie van het Legacy Festival op het Zilvermeer in Mol gecontroleerd op drugsbezit. In totaal werden 87 festivalgangers betrapt op illegale drugs en 3 personen werden gearresteerd. De lokale politie Balen-Dessel-Mol kreeg voor deze controleactie heel wat bijstand van andere politiezones, de federale politie en aspiranten. De hele actie verliep in vlotte samenwerking met de organisatie van Legacy Festival. 

Wie afgelopen zaterdag en zondag tussen 13 en 20 uur het festivalterrein op kwam moest een controlepost passeren waar onder andere drugshonden werden ingezet. Zo werden er op zaterdag 40 en op zondag 47 festivalgangers betrapt op het bezit van illegale verdovende middelen.



2 dealers betrapt

Er werden verschillende soorten drugs in beslag genomen, van cannabis tot XTC, LSD, MDMA, GHB en speed. Het ging vooral om gebruikershoeveelheden, maar bij de controle liepen ook 2 dealers tegen de lamp. Bij één van hen, een dertiger uit Oostkamp, werd een navolgende huiszoeking uitgevoerd waar een aanzienlijke hoeveelheid drugs werd aangetroffen. Zijn aanhouding werd bevestigd door de onderzoeksrechter. 



Een persoon werd gearresteerd in kader van een mogelijke vergiftiging, omdat hij vermoedelijk een kleine hoeveelheid MDMA in een drankje van een festivalgangster had gedaan. Het onderzoek loopt volop naar de precieze omstandigheden, maar er werd voorlopig niemand voorgeleid. Het slachtoffer was onwel geworden, maar kon na verzorging terug naar de festivalweide.



Boetes 

Wie betrapt werd op het bezit van verdovende middelen moest onmiddellijk een boete betalen én het terrein verlaten. Voor het bezit van marihuana was dit 75 euro. Voor alle andere drugs moesten personen in kwestie 150 euro betalen.

Labels