Gezocht: jobstudenten

Di 22.05.2018 - 11:00

De lokale politie Balen-Dessel-Mol is op zoek naar jobstudenten voor de maanden juli, augustus en mogelijks ook begin september. Sollicitaties dienen schriftelijk toe te komen voor maandag 28 mei. In bijlage de vacatures met functieomschrijving en het gezochte profiel.

Politie waarschuwt voor modder op rijbaan en roept ‘bevuilers’ op om de weg schoon te maken

Wo 25.04.2018 - 13:48

In deze periode van het jaar rijden er heel wat grote landbouwvoertuigen op onze wegen. Daardoor komt er regelmatig modder en mest op de rijbaan terecht. Naar aanleiding hiervan kreeg de lokale politie Balen-Dessel-Mol de voorbije dagen regelmatig meldingen van burgers met klachten rond hinder en gevaarlijke situaties. Daarom doet de politie een extra oproep aan bestuurders om voorwerpen, stoffen en/of zwerfvuil dat hun voertuig achterlaat op de openbare weg, zo goed mogelijk op te ruimen.

Gezien het landelijke karakter van de gemeenten in onze politiezone zijn grote landbouwvoertuigen in dit seizoen niet weg te denken uit het straatbeeld. Hoewel we inwoners vragen hier zoveel mogelijk begrip voor te hebben, moeten we ook rekening houden met artikel 7.3 van de Wegcode. Dat artikel verbiedt het verkeer te hinderen of onveilig te maken door voorwerpen, stoffen of zwerfvuil achter te laten of te laten vallen.

Aansprakelijkheid bij ongevallen

Modder op de rijbaan is niet alleen hinderlijk, maar kan ook werkelijk tot gevaarlijke situaties leiden. In het verleden zijn er al verschillende ongevallen gebeurd vanwege gladheid afkomstig van modder. De bestuurder die dit veroorzaakt heeft, begaat wel degelijk een verkeersovertreding van de 2de graad (boete van 116 euro) en kan hiervoor aansprakelijk gesteld worden.

Reinigen van de rijbaan

Het is de verantwoordelijkheid van de bestuurder die de weg bevuild heeft om deze te reinigen. Soms is het nodig om de weg schoon te spuiten. Dreigt er slipgevaar, moet je het verkeer hierop attent maken. Gaat het om een drukke weg of om een ernstige vervuiling van het wegdek, dan moet je in ieder geval de politie waarschuwen. Zij zullen indien mogelijk het gevaar signaleren en eventueel het verkeer omleiden.

Meer info: politiezone Balen-Dessel-Mol, tel. 014 33 37 00

Politie zoekt getuigen van vechtpartij

Di 24.04.2018 - 15:43

In de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 april werden enkele jongeren het slachtoffer van opzettelijke slagen en verwondingen in de omgeving van de Fruitfuif in Mol-Gompel. Volgens de slachtoffers werden ze rond 03.30 uur belaagd door een groep jongeren. De lokale politie komt graag in contact met getuigen. Wie meer weet of gezien heeft kan dit melden op het nummer 014 33 37 00.

Ook slachtoffers en getuigen die in het voorbije weekend gelijkaardige feiten meegemaakt of gezien hebben en dit nog niet gemeld hebben bij de politie, worden gevraagd dit alsnog te doen. Daarnaast roept de politie extra op om áltijd het nummer 101 te bellen als je het slachtoffer bent van een vechtpartij of er getuige van bent!

Meer info: politiezone Balen-Dessel-Mol, tel. 014 33 37 00