Controle op verlichting: 14 fietsers in overtreding

Ma 06.11.2017 - 14:01
Fietsverlichting

Zondagavond 5 november controleerde de lokale politie Balen-Dessel-Mol van 16.00 uur tot middernacht onder andere op het correct gebruik van verlichting, zowel van fietsers als gemotoriseerde voertuigen. Er waren in totaal 14 fietsers niet in regel. 6 van hen waren jonger dan 16 jaar en worden op woensdagmiddag of zaterdagochtend verplicht een verkeersklas te volgen. De 8 overtreders ouder dan 18 jaar hebben een boete van 58 euro gekregen. Er werd ook een automobilist bekeurd omwille van defecte verlichting aan het voertuig.

Zichtbaarheid in het verkeer is van levensbelang. Daarom plant de lokale politie Balen-Dessel-Mol in de volgende maanden zijn nog controles, voornamelijk tijdens de donkere uren 's morgens en 's avonds langs drukke schoolroutes en schoolomgevingen in de politiezone.

Lees meer →

Extra controles op fietsverlichting

Di 31.10.2017 - 16:04
Fietsverlichting

De lokale politie Balen-Dessel-Mol plant extra controles op het correct gebruik van fietsverlichting. Niet alleen schoolgaande jongeren, maar alle fietsers worden gecontroleerd.

Een boete of je leven?

Sinds enkele jaren is het niet meer verplicht om vast licht op de fiets te hebben. Je mag de lampjes ook op je kledij of rugzak bevestigen. Ook knipperende lichten zijn toegestaan. Zolang je maar een wit of geel licht vooraan hebt en een rood licht achteraan. Daarnaast raadt de politie aan om een reflecterend vestje te dragen. De aankoop van fietsverlichting weegt alvast niet op tegen de boete en al helemaal niet tegen een verkeersongeval. Tegenwoordig kan je al voor een paar euro lampjes kopen. Dus neem even de tijd om te checken of je fiets in orde is en zorg ervoor dat je gezien wordt.

Meer info: politiezone Balen-Dessel-Mol, tel. 014 33 37 00

Verdachte van gewapende overval opgepakt

Ma 30.10.2017 - 16:01

De lokale politie Balen-Dessel-Mol heeft een man uit Tessenderlo gearresteerd die verdacht wordt van een gewapende overval op een krantenwinkel in Balen. Dankzij de bewakingsbeelden kon de 48-jarige man herkend en opgespoord worden. De overval vond plaats op maandagochtend 9 oktober in krantenwinkel "'t Gazetje" in de Steegstraat in Balen. De verdachte stapte eerst de winkel binnen zonder vermomming, vermoedelijk ter verkenning. Ongeveer een uur later keerde de man terug naar de winkel, met een bivakmuts over zijn hoofd. Hij hield de uitbaatster onder bedreiging met een mes en ging aan de haal met de inhoud van de kassa en sigaretten. Er raakte niemand gewond. De man werd aangehouden door de onderzoeksrechter en verscheen voor de raadkamer die zijn verdere aanhouding beval.

Persbericht van Parket Antwerpen - Afdeling Turnhout