Bijna iedereen BOB tijdens ‘Weekend zonder alcohol achter het stuur’.

Wo 17.01.2018 - 9:33
Blazen

Afgelopen weekend droeg ook onze politiezone een steentje bij aan de nationale actie 'Weekend zonder alcohol achter het stuur'. In de nacht van zaterdag op zondag werden in totaal 255 bestuurders gecontroleerd op 3 verschillende locaties. Er hadden 3 bestuurders te diep in het glas gekeken. Naast deze actie werden er in onze zone ook nog eens 350 voertuigen gecontroleerd op snelheid.

De federale politie werkte voor deze vijfde editie samen met 128 lokale politiezones, de gewesten en VIAS (het vroegere BIVV) aan de actie 'Weekend zonder alcohol achter het stuur'. In 2017 werden in onze politiezone maar liefst 19 verkeersongevallen met lichamelijk letsel vastgesteld met alcohol in het spel. Dat zijn er 19 te veel. Daarom gaan ook wij 100 % voor een resultaat van 0 % bestuurders die rijden onder invloed.

Zaterdag startte de actie in onze politiezone vlak voor middernacht langs de Molsebaan in Dessel. Daar werden 178 bestuurders gecontroleerd op het rijden onder invloed. Daarvan bleek 1 iemand een glas teveel op te hebben. Rond 01.15 uur verhuisde de controlepost naar de Molsesteenweg in Balen. Op een uur tijd werden daar 31 bestuurders gecontroleerd. Ze bleken allemaal een echte BOB te zijn. Tot slot werden er 46 voertuigen aan de kant gezet langs de Zuiderring richting Lommel. Hier bleken 2 bestuurders een glas te veel op te hebben.

350 voertuigen gecontroleerd op snelheid

Lees meer →

Nieuwe wijkagent in Postel en Rauw

Ma 15.01.2018 - 10:35
Marc Wuyts 2

De gehuchten Postel en Rauw in Mol hebben sinds kort een nieuwe wijkagent. Marc Wuyts neemt de fakkel over van Rudi Verhoeven die met pensioen gaat. Inspecteur Wuyts is op werkdagen bereikbaar op het gsm-nummer 0473 848 237 of via marc.wuyts@politiebalendesselmol.be.

Het 9-koppig wijkteam van Mol verwelkomde begin januari Inspecteur Marc Wuyts. Wuyts is een vertrouwd gezicht in onze politiezone en heeft al heel wat ervaring op het terrein. Voorheen maakte hij binnen het korps deel uit van het interventieteam en de secties verkeer en milieu. Hij gaat nu een nieuwe uitdaging aan als wijkagent.

Het wijkteam werkt vanuit het hoofdkantoor in de Guido-Gezellestraat in Mol. Inwoners van Postel en -Rauw die een tussenkomst of raad van de wijkagent nodig hebben, kunnen contact opnemen met Inspecteur Wuyts. Voor dringende meldingen bel je steeds het nummer 101!

Ga voor een overzicht van de wijkinspecteurs per straat naar www.politiebalendesselmol.be.

Meer info: politiezone Balen-Dessel-Mol, tel. 014 33 37 00

49 fietsers niet in orde tijdens fietscontrole in Hofstraat

Di 09.01.2018 - 9:22
Fietsverlichting

Dinsdagochtend 9 januari controleerde de lokale politie Balen-Dessel-Mol op het correct gebruik van verlichting in de Hofstraat in Mol, een drukke schoolroute. Er waren in totaal 49 fietsers niet in regel. 44 van hen waren jonger dan 16 jaar en worden op woensdagmiddag of zaterdagochtend verplicht een verkeersklas te volgen. De 5 meerderjarige overtreders hebben een boete van 58 euro gekregen.

Zichtbaarheid in het verkeer is van levensbelang. Daarom plant de lokale politie Balen-Dessel-Mol in de nabije toekomst nog controles, voornamelijk tijdens de donkere uren 's morgens en 's avonds langs drukke schoolroutes en schoolomgevingen in de politiezone.

Correct gebruik van fietsverlichting

Sinds enkele jaren is het niet meer verplicht om vast licht op de fiets te hebben. Je mag de lampjes ook op je kledij of rugzak bevestigen. Ook knipperende lichten zijn toegestaan.

Lees meer →