Politie blikt terug op een gemoedelijke en vlotte verjaardagseditie van Graspop Metal Meeting

De voorbije 4 dagen zette de lokale politie Balen-Dessel-Mol zich in voor een vlot verloop van de mobiliteit rond Graspop Metal Meeting en de veiligheid van de festivalgangers, in nauwe samenwerking met de organisatie en andere hulpdiensten. Het festival verliep heel gemoedelijk, zonder grote incidenten en een gespreide verkeersdrukte zowel bij de in- als uitstroom. 1 festivalganger werd bestuurlijk aangehouden wegens openbare dronkenschap en voor de gepaste duur opgesloten.

GMM 22 fietsteam

Na een onderbreking van 2 jaar zakten, gespreid over 4 dagen, ongeveer 220.000 metalfans af naar Dessel voor de 25ste editie van Graspop Metal Meeting. We blikken alweer terug op een editie met weinig opvallende incidenten op en rond het festival, met een uiterst warme dag op zaterdag.



Gespreide verkeersdrukte

 

Het verkeerscirculatieplan werd volledig opnieuw uitgewerkt naar aanleiding van een herindeling van het festivalterrein. Het verkeer van en naar het festival verliep vlot dankzij de inzet van stewards en verkeersploegen. Op donderdagmiddag was er een verkeerspiek, maar de wachttijden en files bleven beperkt. Bij de grootste uitstroom op zondagavond en maandagmorgen waren er zeer beperkte wachttijden, ook dit verliep dus zeer rustig en vlot. 

Gauwdiefstallen

 

Helaas waren er net als bij de vorige edities dagelijks zakkenrollers actief, vooral wanneer er veel volk verzamelde voor de hoofdacts. De politie zette hierop in met ploegen in burger op het terrein. In totaal werden tijdens de duur van het hele festival een 200-tal meldingen van diefstallen/verlies geregistreerd, vooral van smartphones en portefeuilles. Er konden tijdens de duur van het festival geen potentiële daders van deze gauwdiefstallen geïdentificeerd worden.

Gevonden en verloren voorwerpen

Alle mensen die tijdens het festival als vermist werden opgegeven, waren nog voor het einde van het festival in goede gezondheid terecht.  Op de lost & found stand van de organisatie werden de voorbije dagen heel wat voorwerpen binnengebracht. Het gaat ook hier vooral om GSM’S, portefeuilles en bankkaarten. Op dinsdag 21 juni gaan de niet opgehaalde voorwerpen naar de politie wijkpost in Dessel. De politie probeert de rechtmatige eigenaar op te sporen en identiteitsdocumenten, bankkaarten en andere identificeerbare voorwerpen terug te bezorgen. Van sommige voorwerpen (zoals kledingstukken, rugzakken, gsm's, …) lukt het niet altijd meteen om de eigenaar terug te vinden. Wil je weten of jouw spullen hiertussen zitten? Stuur een mailtje met de beschrijving van het voorwerp naar pz.balendesselmol.wijkdessel@police.belgium.eu.



Meer info:

Wijkpost Dessel

Kwademeer 26, 2480 Dessel

tel. 0032(0)14 33 37 80 (tijdens kantooruren)

pz.balendesselmol.wijkdessel@police.belgium.eu

Verlies of diefstal

Bezoekers die door verlies of diefstal waardevolle materialen of belangrijke documenten zijn kwijtgeraakt, doen hiervan best aangifte doen bij de politie van hun woonplaats. Dit kan niet per mail.



Nauwe samenwerking



Om de veiligheid in goede banen te leiden werkte de lokale politie Balen-Dessel-Mol nauw samen met de organisatie en andere hulpdiensten en werd heel wat versterking verkregen van zowel federale politiediensten als andere lokale politiezones. De verkeersregelingen werden uitgevoerd volgens verkeerscirculatieplan, uitgewerkt door een gespecialiseerd mobiliteitsbureau.



We blikken terug op een knappe samenwerking met de verschillende diensten en sluiten deze 25ste verjaardagseditie met positief gevoel af.



 

Labels