Meerdere feiten van grijpdiefstal in Mol opgehelderd

Op donderdag 11 augustus vond een grijpdiefstal plaats in het Achterpad in Mol. De mogelijke verdachten werden na een kort onderzoek geïdentificeerd. Ze werden later opgemerkt in Turnhout en gearresteerd door de lokale politie van Turnhout. Het gaat om een koppel van Roemeense afkomst. Ze werden beiden voorgeleid voor de Onderzoeksrechter te Turnhout.

Op donderdag werd een 89-jarig vrouw in het Achterpad aangesproken door een onbekende jongedame. Deze laatste had een t-shirt bij en wou dit “passen” bij het slachtoffer. De jongedame sprak geen Nederlands en verwees tijdens het passen enkel naar "market". Het slachtoffer merkte nadien op dat haar gouden halsketting ontvreemd werd.

De lokale politie Balen-Dessel-Mol werd meteen verwittigd en startte een onderzoek. Door een combinatie van camerabeelden uit Mol-centrum met ANPR-gegevens kon het voertuig van de verdachten worden geïdentificeerd. Het voertuig met de verdachten werd korte tijd daarna aangetroffen door de lokale politie van Turnhout.

Onderzoek naar meerdere grijpdiefstallen in Mol

De afgelopen week kreeg de lokale politie Balen-Dessel-Mol nog verschillende meldingen van dergelijke grijpdiefstallen in Mol. Twee van deze feiten kunnen mogelijk gelinkt worden aan de opgepakte verdachten. Het onderzoek wordt dan ook verdergezet.

Labels