Lokale politie breidt cameranetwerk dit jaar gevoelig uit

Dit jaar zal het cameranetwerk in de politiezone Balen-Dessel-Mol gevoelig uitgebreid worden. De komende maanden plaatst een firma op elf nieuwe locaties automatische nummerplaatlezers (ANPR-camera's). Het gaat om twee locaties in Balen, één in Dessel en acht locaties in Mol.

De lokale politie startte in 2012 met de implementatie van een uitgebreid cameranetwerk. In een eerste fase verschenen bewakingscamera's in het uitgaanscentrum van Mol. Daarnaast werden in 2013 de eerste ANPR-camera's geplaatst aan de Molsesteenweg op de brug in Balen en aan de spoorwegovergang in de Statiestraat in Mol. Dit jaar komen daar dus elf nieuwe locaties bij.

Elf nieuwe locaties

In Balen zijn camera's voorzien aan de Meerhoutsebaan en de Olmensebaan ter hoogte van de brug over het kanaal. Ook op de brug in de Nieuwedijk in Dessel worden dit jaar camera's geplaatst.

In Mol voorziet de lokale politie nummerplaatlezers aan de Baileybrug en ter hoogte van de Abdij in Postel, aan de spoorwegovergang in de St.Appolloniastraat en de Martelarenstraat, op de brug in Donk (kanaal Bocholt-Herentals) en in Sluis (kanaal Dessel-Kwaadmechelen), in de Borgerhoutsendijk vlakbij het kruispunt met de Volmolenbaan en op het kruispunt van de Zuiderring met de Slagmolenstraat.

Slimme camera's

De zogenaamde 'slimme camera's' lezen alle nummerplaten in beide rijrichtingen en geven een melding als een gezochte nummerplaat wordt gesignaleerd. Bedoeling van het ANPR-netwerk is om controle van al het in- en uitgaand verkeer op de grote toegangs- en invalswegen in de politiezone op termijn mogelijk te maken. Hiermee heeft de lokale politie een handig hulpmiddel om de pakkans van daders te verhogen. De eerste camera's kenden in het verleden al succes in onder andere het vatten van inbrekers.

De komende periode wordt nog onderzocht op welke andere locaties de plaatsing van ANPR-camera's technisch mogelijk is.

Labels