Lokale politie Balen-Dessel-Mol onderschept trio op verdenking van betaling met gestolen bankkaarten dankzij gecoördineerde zoekactie

De lokale politie Balen-Dessel-Mol kon afgelopen maandag 3 verdachten inrekenen die in een handelszaak in Mol aankopen wilden betalen met vermoedelijk gestolen bankkaarten, verworven via helpdeskfraude. Bij de gecoördineerde zoekactie werden verschillende teams en disciplines van de politiezone ingezet. De verdachten werden op dinsdag voorgeleid voor de onderzoeksrechter en aangehouden.

Arrestatie

Op maandag 31 augustus ontvangt de lokale politie Balen-Dessel-Mol een melding van een verdachte situatie in een handelszaak in Mol. Een winkelbediende vermoedt dat er een aantal aankopen gedaan werden met gestolen of vervalste bankkaarten. Op basis van een aantal cruciale beschrijvingen start de politie Balen-Dessel-Mol een speractie in samenwerking met de politiezone Kempen Noord-Oost.



Even later geraakt het geviseerde voertuig betrokken in een ongeval in Balen. Daar kon de interventieploeg 2 verdachten arresteren. Het gaat om een 25 en een 23-jarige man. Even later kan  de politie in de omgeving van het ongeval ook de derde verdachte inrekenen, een 24 jarige man, die werd aangetroffen in een woning in de buurt.



In het voertuig worden een aantal elektronische toestellen aangetroffen. Dankzij de inzet van de politiehond werd er ook in de omgeving van het voertuig heel wat multimedia materiaal opgespoord, vermoedelijk afkomstig van frauduleuze aankopen door de verdachten. 



“Deze succesvolle interventie kwam tot stand dankzij de alerte reactie en snelle melding waarna we een gecoördineerde actie op touw konden zetten. Daarbij werden de terreinploegen, maar ook andere teams en disciplines van onze eenheid ingezet.”, licht de directeur operaties Robert Lehaen toe.



De twintigers werden voorgeleid voor de onderzoeksrechter. De onderzoeksrechter plaatste hen onder aanhoudingsmandaat. Het onderzoek wordt intussen verder gezet. Mogelijk houden deze feiten verband met een aantal recente gelijkaardige feiten omliggende gemeenten.



 

Labels