Controleacties Legacy Festival in Mol

De lokale politie Balen-Dessel-Mol zet zich ook bij de 8ste editie van het Legacy Festival in voor de veiligheid van de festivalgangers, in samenwerking met de organisatie. Dit weekend worden de manschappen ingezet in de omgeving van het Zilvermeer om de in- en uittocht zo veilig mogelijk te laten verlopen. Ook op het terrein zal er gecontroleerd worden, onder andere op het bezit of gebruik van drugs.  

 

legacy

Op zaterdag 11 en zondag 12 juni 2022 vindt Legacy Festival plaats op het Zilvermeer in Mol. Net zoals de afgelopen jaren geldt er een nultolerantie op het bezit of gebruik van alle soorten soft- en harddrugs. Hier zal opnieuw streng op gecontroleerd en geverbaliseerd worden. Wie betrapt wordt mag het festivalterrein niet meer betreden. 

 

De lokale politie Balen-Dessel-Mol zal ook op toekomstige evenementen en festivals drugscontroles uitvoeren. Daarmee wil de politie een duidelijk signaal geven dat drugs niet op een festival thuishoren en hoopt daarmee een ontradend effect uit te lokken. 

Verkeer 

In overleg met de organisatie en de politie voert het gemeentebestuur op zaterdag 11 en zondag 12 juni een aantal tijdelijke verkeersmaatregelen in om de uittocht na afloop geordend te laten verlopen.  

Zo geldt er voor de auto’s een verplichte rijrichting bij het verlaten van de parkings:  

  • Auto’s op P1 (kant ingang Zilvermeer) moeten verplicht richting Sluis rijden. 
  • Auto’s op P2 (aan de overzijde van de weg) rijden verplicht richting Postelsesteenweg en Zuiderring. 

Daarnaast geldt in de Zilvermeerlaan een snelheidsbeperking van 30 km/uur in plaats van 50 km/uur. 

We roepen festivalgangers op om zoveel mogelijk met de fiets te komen. 

Labels