94 procent in regel tijdens 16de nationale flitsmarathon

Tijdens de nationale flitsmarathon van woensdag 23 maart 2022 controleerde de lokale politie Balen-Dessel-Mol in totaal 1 503 voertuigen op 3 verschillende locaties in de drie gemeenten van de politiezone. 94 procent van de gecontroleerde bestuurders hield zich aan de maximum toegelaten snelheid. Langs de Bronstraat in Mol werden procentueel de meeste overtredingen genoteerd.  



 

nationale flitsmarathon 23 maart

Naar goede gewoonte nam de lokale politie Balen-Dessel-Mol deel aan de nationale flitsmarathon. Ook bij deze 16de editie is het doel van de actie in de eerste plaats om te sensibiliseren. De deelname sluit volledig aan bij het zonaal veiligheidsplan van de lokale politie Balen-Dessel-Mol, waar de aanpak van overdreven snelheid om de verkeersveiligheid te verhogen een topprioriteit is. Tijdens de flitsmarathon registreerde de snelheidsradar in het anonieme voertuig in totaal 83 snelheidsovertredingen. 

Resultaten snelheidscontroles op 3 locaties in Balen, Dessel en Mol 

Er werden 361 voertuigen gecontroleerd op snelheid langs de Meistraat in Dessel, een zone 50. Daarvan reden er 14 te snel, wat neerkomt op een overtredingspercentage van 4 procent. 1 rijbewijs werd ingetrokken.  

462 bestuurders passeerden onze mobiele snelheidsmeter langs de Bronstraat in Mol, eveneens een zone 50. Daarvan mogen er 60 (13 procent) een boete verwachten. 

In de de zone 70 langs de Ooshamsesteenweg in Balen werden 680 voertuigen gecontroleerd. 9 bestuurders (1 procent) duwden te hard op het gaspedaal. 

 

Labels