Diefstallen uit voertuigen aan kinderopvang en sporthallen opgehelderd

Diefstal uit voertuig

De lokale politie Balen-Dessel-Mol heeft een echtpaar uit Mol gearresteerd in het kader van een onderzoek naar diefstallen uit voertuigen.

Eind 2016 waren er een aantal opvallende diefstallen uit voertuigen op parkings van onder meer sporthallen en kinderopvang. Terwijl het voertuig niet slotvast op de parking werd achtergelaten, maakten de verdachten gebruik van de korte afwezigheid van de benadeelde om de handtas te stelen.

In februari 2017 werd aan een school in Geel een verdachte door een opmerkzame burger betrapt toen hij een handtas uit een niet-slotvast voertuig wegnam. Op basis van deze informatie startte de politie een onderzoek.Bij een huiszoeking op het adres van het echtpaar werden vervolgens een groot aantal handtassen, brillen, portefeuilles en dergelijke ontdekt.

Inmiddels kon er van enkele voorwerpen vastgesteld worden dat deze van diefstallen afkomstig zijn en hebben een tiental benadeelden hun gestolen goederen herkend.

Werkwijze

Opvallend aan de werkwijze was dat men telkens toesloeg op grote parkings van scholen, winkels, rusthuizen, sportinstellingen en vaak wanneer de auto door de benadeelden voor korte tijd onbewaakt werd achtergelaten.

Bij afgesloten voertuigen aarzelde men niet om een ruit in te slaan om de diefstal te plegen.

Onderzoek naar meerdere feiten

Het vermoeden bestaat dat de verdachten nog in aanmerking komen voor meerdere feiten en het onderzoek naar gelijkaardige feiten gepleegd in 2015 en 2016 wordt nog verder gezet.

Het onderzoek loopt naar feiten in de regio Mol maar ook in gemeenten van de politiezones Geel-Laakdal-Meerhout en Kempen-Noordoost.

Aangehouden

Het parket vorderde de aanhouding van de beide verdachten.

De 54-jarige man en 55-jarige vrouw uit Mol werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Turnhout.

De man werd aangehouden en de vrouw werd aangehouden onder elektronisch toezicht.

Persbericht van Parket Antwerpen - Afdeling Turnhout