Bijna iedereen BOB tijdens ‘Weekend zonder alcohol achter het stuur’.

Wo 17.01.2018 - 9:33
Blazen

Afgelopen weekend droeg ook onze politiezone een steentje bij aan de nationale actie 'Weekend zonder alcohol achter het stuur'. In de nacht van zaterdag op zondag werden in totaal 255 bestuurders gecontroleerd op 3 verschillende locaties. Er hadden 3 bestuurders te diep in het glas gekeken. Naast deze actie werden er in onze zone ook nog eens 350 voertuigen gecontroleerd op snelheid.

De federale politie werkte voor deze vijfde editie samen met 128 lokale politiezones, de gewesten en VIAS (het vroegere BIVV) aan de actie 'Weekend zonder alcohol achter het stuur'. In 2017 werden in onze politiezone maar liefst 19 verkeersongevallen met lichamelijk letsel vastgesteld met alcohol in het spel. Dat zijn er 19 te veel. Daarom gaan ook wij 100 % voor een resultaat van 0 % bestuurders die rijden onder invloed.

Zaterdag startte de actie in onze politiezone vlak voor middernacht langs de Molsebaan in Dessel. Daar werden 178 bestuurders gecontroleerd op het rijden onder invloed. Daarvan bleek 1 iemand een glas teveel op te hebben. Rond 01.15 uur verhuisde de controlepost naar de Molsesteenweg in Balen. Op een uur tijd werden daar 31 bestuurders gecontroleerd. Ze bleken allemaal een echte BOB te zijn. Tot slot werden er 46 voertuigen aan de kant gezet langs de Zuiderring richting Lommel. Hier bleken 2 bestuurders een glas te veel op te hebben.

350 voertuigen gecontroleerd op snelheid

Lees meer →

Contacteer ons

Dringende politiehulp
101

Algemene informatie
014 33 37 00