Resultaten van grootschalig onderzoek naar verboden wapens en verdovende middelen

De Politie Regio Turnhout is op dinsdag 11 juli binnengevallen op verschillende locaties in Lille, Merksplas, Olen en Vorselaar. Daarbij werden 6 verdachten gearresteerd.

buit politieactie

De lokale recherche van de Politie Regio Turnhout voerde de afgelopen maanden onder leiding van de onderzoeksrechter in Turnhout een grootschalig onderzoek naar het bezit van en de handel in verboden wapens en verdovende middelen. De politieactie was één van de grootste die de Politie Regio Turnhout de jongste jaren hield. Uit onderzoek dat aan de politieactie van dinsdagochtend voorafging, was gebleken dat de verdachten, waarvan wordt aangenomen dat ze deel uitmaken van een criminele organisatie, gebruik maakten van verborgen ruimtes om drugs, wapens en geld te verbergen. Daarom vroeg de Politie Regio Turnhout ook de steun van de federale politie (dienst hondensteun, scheepvaartpolitie, federale gerechtelijke politie), defensie, de civiele bescherming en de douane.



De speurders vonden bij verschillende huiszoekingen ook heel wat GSM-toestellen, een aanzienlijke hoeveelheid wapens, ruim 10 000 euro cash geld, enkele tientallen diamanten, grote hoeveelheden verdovende middelen (waaronder cocaïne en speed), maar ook materialen die wijzen op de handel in verdovende middelen. Er werden ook 8 auto's, een bestelwagen en meer dan 10 motorfietsen in beslag genomen. Bij twee verdachten werden ook een groot aantal dieren bestuurlijk in beslag genomen, aangezien de eigenaars er de komende tijd wellicht niet voor kunnen zorgen.

De hoofdverdachte is een 62-jarige man uit Lille. Hij en de 5 andere verdachten die gisterochtend zijn opgepakt, zijn vandaag in de loop van de dag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Turnhout. Die besliste om 5 van hen aan te houden. Zij verschijnen vrijdag voor de raadkamer die moet beslissen over hun eventuele verdere aanhouding. De 6de verdachte werd onder zeer strikte voorwaarden vrijgelaten.

Labels