Bestuurlijke aanpak

Do 18.01.2018 - 7:59

Controle leegstaande panden

Uit meerdere onderzoeken in het verleden weten we dat clandestiene cannabisplantages en drugslabo's vaak ondergebracht worden in leegstaande of recent verhuurde panden. Criminele organisaties maken gebruik van dergelijke panden om drugs te produceren. Wij willen voorkomen dat criminele organisaties hun activiteiten uitbouwen in de gemeenten van onze politiezone. Daarom hebben we een project opgezet om leegstaande en/of recent verhuurde panden te inventariseren en te controleren.
Gisteren was onze eerste controledag. Vijftien panden werden bezocht. Er werden geen illegale zaken aangetroffen.

OVK

Wo 17.01.2018 - 11:46

SAVE-label

Gisterenavond ontving de stad Turnhout en de politie het SAVE-label van de vereniging van 'Ouders van Verongelukte Kinderen'. Anderhalf jaar geleden werd het charter met de engagementen getekend. Gisteren werd het 'diploma' overhandigd. Het is een erkenning door OVK dat de stad en politie hun beste doen en de vooropgestelde doelstellingen gerealiseerd hebben. Het label is een jaar geldig. Wij blijven uiteraard verder werken aan de verkeersveiligheid.

Info-avond inbraak- en diefstalbeveiliging

Di 16.01.2018 - 9:03

Info-avond in Oud-Turnhout

Eind vorig jaar werden er ook in Oud-Turnhout enkele woninginbraken vastgesteld.
Op woensdag 17 januari 2018 te 20.00 uur organiseert de Politie Regio Turnhout een gratis info-avond over inbraak- en diefstalpreventie. Deze avond gaat door in GC De Heischuur, Schuurhoven 2 te Oud-Turnhout.