Project Croes Controle

Di 15.01.2019 - 15:44

Van maandag 21 januari tot en met vrijdag 1 februari vindt voor de 23ste keer op rij het project Croes Controle plaats. Het is een verkeerseducatief project dat georganiseerd wordt door de lokale politie in samenwerking met de Dienst Preventie van de Stad Turnhout en HIVSET. Het project richt zich tot alle scholieren van het laatste jaar secundair onderwijs. Zij staan immers op het punt om hun rijbewijs te behalen en zij stellen zich tijdens weekendnachten bloot aan de gevolgen van nachtelijk uitgaansverkeer. De klemtoon ligt dan ook op alle vormen van risicogedrag op de weg met als bijzondere topics: rijden onder invloed, vermoeidheid, afleiding, overdreven snelheid en gordelverzuim. Er zullen tijdens deze editie bijna 900 17-jarigen uit de scholen van Turnhout en Kasterlee aan deelnemen in jeugdcentrum De Wollewei

Uitgifte vals geld

Wo 29.08.2018 - 14:12

De voorbije dagen werd bij de politie meerdere malen melding gemaakt van uitgifte van euro biljetten. Telkens werden valse 50-eurobiljetten aangeboden.

De gebruikte biljetten bij deze feiten kunnen slechts in detail onderscheiden worden van echte.

Hoe kan je controleren of een eurobiljet vals is. Veel van de kenmerken zijn met de hand of het blote oog vast te stellen.

- een vals biljet voelt anders aan (omwille van de speciale drukprocedures)
- indien je het biljet tegen het licht houdt, moeten een watermerk, een veiligheidsdraad en portretraampje zichtbaar worden.
- aan de voorzijde bevindt zich een hologram waarvan de afbeelding verspringt als je het biljet kantelt.

Om het onderzoek in deze zaak verder te zetten, wordt gevraagd om telkenmale aangifte te doen in een van onze kantoren.

De politie adviseert om, indien mogelijk, zoveel mogelijk biljetten te controleren met detectiemiddelen (UV-scanners, stiften, …).

Visverbod

Do 16.08.2018 - 13:12

Er is al enkele dagen een verbod op zachte recreatie van kracht op het kanaal Dessel-Schoten. Staalnames hebben de aanwezigheid van blauwalgen in het water aangetoond. Kajakken en kanovaren waren al verboden, maar nu is ook VISSEN op het kanaal niet meer toegelaten.

Bovendien vraagt de Stad Turnhout ook om de bevolking te waarschuwen voor de aanwezigheid van blauwalgen op de vijver van het Turnhoutse stadspark. Er zullen waarschuwingsborden rond de vijver worden geplaatst. Ook daar geldt dus vanaf nu een VISVERBOD.