Resultaten actie lijnbussen - 23 maart 2024

De Politie Regio Turnhout hield op zaterdag 23 maart tussen 13 en 21 uur opnieuw controles op lijnbussen. De actie ging door aan de bushalte in het dorpscentrum van Vosselaar, waar bussen richting Antwerpen en richting Turnhout passeren. In totaal werden 654 passagiers gecontroleerd op 36 lijnbussen. Voor deze actie deed de politie ook beroep op drugshonden om reizigers te controleren. 

resultaat actie lijnbussen 23 maart 2024

Resultaten: 4 personen werden betrapt op het bezit van verdovende middelen. Controleurs van de Lijn spitsten zich tijdens deze actie toe op ‘zwartrijden’. Maar liefst 80 (12%) reizigers bleken niet in het bezit te zijn van een (geldig) vervoersbewijs en werden daarvoor beboet. Tijdens de actie werden 4 personen aangetroffen die illegaal in ons land verbleven. Zij werden aangeboden bij de Dienst Vreemdelingenzaken, die ook vertegenwoordigd was bij de actie. 

Politie Regio Turnhout voert regelmatig verscherpte controles uit om overlast op lijnbussen aan te pakken. Ook in de toekomst zullen zulke acties doorgaan.