Resultaat drugscontrole zaterdag 20 april

Afgelopen zaterdag nam Politie Regio Turnhout deel aan een gecoördineerde actie gericht op de in- en uitvoer van verdovende middelen. Tijdens deze operatie werden zowel voertuigen als lijnbussen gecontroleerd op de verbindingswegen tussen Nederland en België. Alle gecontroleerde bestuurders bleken nuchter te zijn. 8 personen werden betrapt op het bezit van verdovende middelen. 

drugscontrole zaterdag 20 april 2024

De verscherpte controles, uitgevoerd op 20 april, concentreerden zich op het fenomeen van drugstoerisme tussen Tilburg en Turnhout. Verschillende teams, inclusief politiehonden, werden ingezet om dit doel te bereiken. In totaal zijn 47 voertuigen en 84 personen grondig onderzocht op het bezit van verdovende middelen. Daarnaast werden ook 5 lijnbussen gecontroleerd op een traject dat vaak gebruikt wordt door personen die zich in Nederland van drugs willen voorzien. Tijdens deze operatie werd bij 8 individuen drugs aangetroffen.

Het verkeersteam van de Politie Regio Turnhout positioneerde zich langs de Steenweg op Oosthoven in Turnhout voor deze controleactie. Hier zijn in totaal 108 voertuigen gecontroleerd. Geen enkele overtreding met betrekking tot drugs werd vastgesteld. Bij 4 bestuurders werd een inbreuk geconstateerd op de gordeldracht of het gebruik van een kinderzitje. Eén proces-verbaal werd opgesteld voor een bestuurder die geen geldig verzekeringsbewijs van het voertuig kon tonen. Daarnaast werd een boete uitgeschreven aan een bestuurder die ondanks zijn inschrijving in ons land, met een buitenlands kenteken rondreed.

Alle bestuurders die gecontroleerd werden op het rijden onder invloed bleken nuchter. Dat was een uitzonderlijk, verrassend positief resultaat.