Politie blikt terug op inzet tijdens Sunrise festival

Voor de 10de editie van het Sunrise festival zakten zo'n 50 000 festivalgangers af naar De Lilse Bergen. De organisatoren blikken terug op een succesvolle jubileumeditie en ook de Politie Regio Turnhout maakt de balans op van het driedaagse festival, waarvoor er het hele weekend door extra manschappen werden ingezet, zowel van de lokale als de federale politie.

Sunrise 2023

Tijdens het driedaagse festival betrapte de Politie Regio Turnhout zo'n 90 mensen op het bezit van verdovende middelen. 4 van hen waren minderjarig. De politie pakte zowel zaterdag als zondag ook een drugsdealer op.

Daarnaast onderzoekt de politie ook nog 2 zedenfeiten en een gewelddadige diefstal. De speurders bekijken daarvoor camerabeelden die op het festivalterrein zijn gemaakt. Aan de hand van die beelden hoopt de politie ook nog de verdachten te kunnen identificeren van ernstige feiten van opzettelijke slagen en verwondingen waarvan het slachtoffer met spoed moest worden opgenomen in het ziekenhuis en wellicht een tijdlang werkonbekwaam zal zijn.

De politie pakte verder nog 4 festivalgangers op voor dronkenschap of ordeverstoring en betrapte 1 bezoeker die in het bezit was van een verboden wapen (zakmes). Tot slot deden ook heel wat festivalgangers die op de camping naast het festivalterrein verbleven, aangifte van diefstal op het kampeerterrein. Ook die feiten worden nog onderzocht.

Labels