Persoverzicht woendag 17 april

Feiten van 16/4/2024 6 uur tot 17/4/2024 6 uur

Mechelen, Zemstbaan: Diefstal van de portefeuille van een 75-jarige vrouw tijdens het winkelen. Nadeel: portefeuille met identiteitsdocumenten, bankkaart en geldsom. 

Bornem, Cesar Van Kerckhovenstraat: Inbraak in een garage waarbij een raam beschadigd wordt. Nadeel: fiets.

Verkeersongevallen lichamelijk letsel

Mechelen, Zwartzustersvest: Aanrijding tussen een personenwagen en een voetgangster. De 24-jarige voetgangster raakt daarbij lichtgewond. 

Opmerkelijk

Zondagnamiddag 14 april 2024 omstreeks 13u30 ontvangen wij een ANPR-hit voor een personenwagen die gelinkt zou zijn aan eerder gepleegde feiten.

Korte tijd later kan een ILR-ploeg van politiezone Rivierenland het voertuig aantreffen op de Liersesteenweg, waar het vervolgens de Kannonstraat, Keldermansvest, Batterijstraat en Generaal De Ceuninckstraat in Mechelen inrijdt. 

In de Generaal De Ceuninckstraat manen onze collega’s de bestuurder aan te stoppen, waaraan na enige tijd pas gevolg wordt gegeven. De inspecteurs gaan over tot grondige controle van de bestuurder en de personenwagen. De 20-jarige bestuurder geeft een zenuwachtige indruk en is in het bezit van een aanzienlijke geldsom, voornamelijk biljetten van 50 euro.

De man wordt voor verder onderzoek overgebracht naar het commissariaat en ter beschikking gesteld van het parket.

Tijdens een huiszoeking op het adres van betrokkene in de Veldenstraat te Mechelen, waarbij we bijstand krijgen van de federale drug- en cashhond, wordt er op diverse plaatsen in de woning door de hond een geldsom aangetroffen. Dit alles goed voor een totaalbedrag van meer dan 52.000 euro.

Betrokkene werd maandagnamiddag voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die hem heeft aangehouden.