Ongewenst bezoek

Niet alleen de goedheilig man brengt in deze periode nachtelijke of avondlijke bezoeken aan de huizen. Helaas zijn er ook mensen met minder goede bedoelingen op pad…

Inbraken in woningen gebeuren het hele jaar door, maar toch opvallend vaker in de periode wanneer het vroeger donker wordt. Gisterenavond op 5 december van 18u tot 02u werd om die reden een anti-inbraakactie gehouden. Naast de twee gebruikelijke patrouillevoertuigen reden vier ploegen, zowel met herkenbare politievoertuigen als met anonieme politievoertuigen, op het grondgebied van de politiezone Voer en Dijle om potentiële daders af te schrikken en om de pakkans bij heterdaad te vergroten.

Gisteren konden we jammer genoeg één inbraak niet voorkomen, maar dankzij buurtonderzoek en alerte buren is er wel verder onderzoek mogelijk. Indien dit onderzoek tot de identificatie van de verdachten leidt, zullen zij zich moeten verantwoorden.

Samen zorgen we op die manier voor een veiligere samenleving.

Zie je zelf een verdacht voertuig of een verdachte toestand, laat het ons onmiddellijk weten via het noodnummer 101. De buren zijn jullie dankbaar!