19 juni 2019: Eerste editie Europese dag tegen inbraak -1dagniet

logo 1 dag niet

Wegens het succes van de actie 1dagniet in België dat in 2014 gelanceerd is, nam dit jaar het European Crime Prevention Network (EUCPN) het initiatief om de campagne uit te breiden naar Europees niveau. Er zullen alvast 12 Europese landen deelnemen, namelijk: Bulgarije, de Tsjechische Republiek, Estland, Litouwen, Luxemburg, Letland, Malta, Nederland, Roemenië, Polen, Ierland en België.

De eerste editie van de Europese dag tegen inbraken vindt plaats op woensdag 19 juni, maar in die week zullen er verschillende bewustmakingsacties plaatsvinden. Alle preventiepartners - FOD Binnenlandse Zaken, federale politie, lokale politie, gemeentelijke preventiedienst, lokale preventiepartners en privépartners komen hiervoor samen.

Veilig op vakantie vertrekken

Het thema van de Europese dag is het veilig vertrekken op vakantie en wat u kunt doen om extra veiligheid rond uw woning te garanderen, zoals:

  • Contact opnemen met buren die u vertrouwt om regelmatig uw woning te checken, de brievenbus leeg te halen, uw gras te maaien. Hiermee krijgt uw huis ook steeds een bewoonde indruk.
  • Afwezigheidstoezicht aanvragen bij de politie: deze agenten komen regelmatig langs jouw woning om te zien of alles in orde is. Vraag uw afwezigheidstoezicht aan op www.politie.be
  • Een Diefstalpreventieadviseur raadplegen: hij zal u GRATIS advies geven en uitleggen welke goede gewoonten u moet nemen om uw huis beter te beschermen.
  • Discreet blijven op sociale netwerken. Niet iedereen hoeft te weten dat u op vakantie gaat.

Blijf op de hoogte van alle acties via onze social media Facebook 1 dag nietTwitter: @1dagniet - #1dagnietBE en onze website www.1dagniet.be

Labels