Hoe aangifte doen?

Ben je slachtoffer van een misdrijf? Werd je wagen beschadigd? Was je betrokken in een verkeersongeval met gewonden? Je portefeuille gestolen of kwijt? Aarzel dan niet om aangifte te doen bij de politie. Alleen dan kan een onderzoek gestart worden.

Er zijn drie manieren waarop je aangifte kan doen:

  1. Op een commissariaat: tijdens de openingsuren kun je terecht in één van onze commissariaten;
  2. Online politieloket: voor bepaalde feiten kan je aangifte doen via het online politieloket;
  3. Ter plaatse: bij dringende interventies of misdrijven waarbij vaststellingen nodig zijn, komt de politie bij jou ter plaatse.

Aangiftes via de telefoon, e-mail of sociale media zijn niet mogelijk.

Niet-dringende meldingen zoals geluidsoverlast, defecte verkeerslichten, loslopende dieren, … kunnen wel telefonisch gemeld worden via 089 47 47 47.

1.In het commissariaat

In het commissariaat van Maasmechelen kan je 24 uur op 24, 7 dagen op 7 terecht om aangifte te doen of een klacht neer te leggen. In het commissariaat te Lanaken kunnen burgers alle werkdagen terecht van 09u00 tot 17u00. In beide commissariaten zijn de nodige documenten te bekomen in geval van verlies of diefstal van officiële documenten (identiteitskaart, rijbewijs, …).

2. Online politieloket

Police-on-web is 24 uur op 24, 7 dagen op 7 bereikbaar via www.police-on-web.be, Je kan er terecht voor aangifte van bepaalde feiten, het aanvragen van een vakantietoezicht of het aanmelden van je alarmsysteem.

Voor aangifte van volgende feiten kan je op www.police-on-web.be terecht:

  • fietsdiefstal
  • bromfietsdiefstal
  • winkeldiefstal
  • vandalisme
  • graffiti.

3. Ter plaatse

In nood, bij dringende interventies of bij feiten waarbij vaststellingen noodzakelijk zijn (bv. inbraak, winkeldiefstal) of waarbij de daders nog aanwezig zijn, komt de politie ter plaatse.

Bel 101 (dringend) of 089 47 47 47 (niet dringend).

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons via info@politielama.be of 089 47 47 47.