Resultaten BOB-controle

Tijdens de nacht van vrijdag 13/01/2023 op zaterdag 14/01/2023 hield politie Lanaken-Maasmechelen een BOB-controle op vier plaatsen in de zone.

BOB

In totaal werden er 378 bestuurders onderworpen aan de controle. Waarvan vijf bestuurders onder invloed waren van alcohol en drie bestuurders onder invloed van verdovende middelen. Drie rijbewijzen werden ingetrokken en de nodige pv's voor alcohol en drugs in het verkeer werden opgesteld.

Verder werd er één gecontroleerde bestuurder aangetroffen met een gebruikershoeveelheid cannabis. Eén gecontroleerde bestuurder bestuurlijk aangehouden o.b.v. illegaal verblijf. Bijkomend werden er een 14 pv's van waarschuwing opgesteld voor o.a. technische eisen, keuringsbewijs, verzekering en rijden zonder geldig rijbewijs. 

Ook op donderdag 12/01/2023 werd er een algemene verkeerscontrole uitgevoerd. In totaal werden er 858 bestuurders gecontroleerd. Eén bestuurder testte positief op alcohol in het verkeer. Verder werden er enkele pv's van waarschuwing uitgeschreven voor technische eisen van het voertuig. 

Labels