Kogelwerende vesten voor Oekraïne

Een mooi gebaar van solidariteit!

KC en PC

In een mooi gebaar van internationale solidariteit heeft de Korpschef Jean-Louis Dalle van de politiezone Gavers, samen met het politiecollege, op 29 juni 2023 een delegatie van de Oekraïense ambassade ontvangen. Tijdens deze ontmoeting werden kogelwerende vesten overhandigd, die niet meer geschikt waren voor eerstelijns politiewerk, maar wel nog van grote waarde bleken voor tweedelijnswerk, zoals voor lokale pers en hulpverleners. Deze kogelwerende vesten zullen in Oekraïne worden gebruikt, waar ze van onschatbare waarde zullen zijn in een tijd van onrust en uitdagingen.

De kogelwerende vesten, hoewel niet meer geschikt voor eerstelijns politiewerk in de politiezone Gavers, zijn nog steeds van goede kwaliteit en kunnen een cruciale rol spelen bij tweedelijnstaken. In Oekraïne zullen deze vesten dienen ter bescherming van lokale persmedewerkers en hulpverleners die dagelijks geconfronteerd worden met potentiële gevaren in een omgeving die gekenmerkt wordt door instabiliteit.

Het hergebruik van deze kogelwerende vesten demonstreert niet alleen een effectieve vorm van recycling, maar ook een mensgerichte aanpak waarbij bescherming en veiligheid centraal staan.

Door middel van deze schenking laat de politiezone Gavers zien dat zij gelooft in de kracht van samenwerking en het belang van het ondersteunen van andere landen in tijden van nood.

Labels