Hoe kan je je fiets laten markeren?

Fietsmarkering

Elk jaar worden heel wat fietsen teruggevonden na een diefstal. Indien deze fietsen niet zijn voorzien van een uniek registratienummer is het vaak onbegonnen werk om te achterhalen van wie de fiets is.

Daarom is het belangrijk dat u uw fiets voorziet van een uniek registratienummer. U kan dit door de dienst Veiligheid en Samenleven laten doen tijdens een van de fietsmarkeringsacties. Uw fiets wordt dan gemarkeerd met uw rijksregisternummer.

  • Van september tot en met juni kan u elke maand bij de dienst Veiligheid en Samenleven terecht om uw fiets gratis te laten markeren. Tijdens de zomermaanden zijn er extra acties.
  • De maandelijkse fietsmarkeeracties vinden plaats op de eerste woensdag van de maand in het stadhuis (aanmelden aan het onthaal, dit kan zonder afspraak).
  • Vergeet uw identiteitskaart niet!

Wist u dat u ook online de fraudebestendige stickers kunt aanvragen?

Klik op de bovenstaande link en u wordt doorverwezen naar de website van de dienst Veiligheid en Samenleven van de stad Blankenberge waar u uw gegevens kunt doorgeven.

Meer informatie op 

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer Lokale Politie Blankenberge/Zuienkerke via het contactformulier of telefonisch via 050 42 98 42.