Noodweer voorspeld: ACTIVATIE '1722'

Wo 17.01.2018 - 15:44

Het KMI voorspelt noodweer. Daarom heeft de FOD Binnenlandse zaken beslist om vanaf middernacht het nummer 1722 te activeren.

Bel tijdens het noodweer 1722 als je de brandweer nodig hebt bij wateroverlast en/of stormschade.

Bel enkel 112 als jij of iemand in je omgeving zich in een (potentieel) levensbedreigende situatie bevindt.

Als je toch belt naar het noodnummer 112 voor een niet-dringende brandweerinterventie, zal de operator je niet verder helpen maar vragen om naar het nummer 1722 te bellen.

Als je brandweerzone over een e-loket of rechtstreeks telefoonnummer beschikt, kan je daar ook terecht om een brandweerinterventie voor wateroverlast en/of stormschade aan te vragen.

Als je 1722 belt, vragen we je om geduld te oefenen. Haak niet in want daardoor kom je opnieuw achteraan de wachtrij terecht.

Tijdens noodweer loopt het aantal telefoontjes zeer snel hoog op. De brandweer doet al het mogelijke om je zo snel mogelijk te helpen maar kan niet altijd overal tegelijk zijn.

Dus als je al gebeld hebt naar 1722, bel dan niet terug om te vragen wanneer de brandweer komt.

Gezien het grote aantal oproepen, is het uitzonderlijk mogelijk dat je oproep wordt onderbroken terwijl je wacht. Indien dit het geval is, probeer dan wat later opnieuw.
Na het noodweer zal het nummer 1722 automatisch gedeactiveerd worden.

Werken Brugse Steenweg

Ma 15.01.2018 - 10:43

In opdracht van het Agentschap Wegen en verkeer worden er werken uitgevoerd op de Brugse Steenweg in Blankenberge.

Van 15/01/2018 tem 02/02/2018 worden er werken uitgevoerd ter hoogte van het kruispunt met de Pasteistraat en de Kuiperscheeweg (aanleg van fietsoversteek). Het verkeer moet over één rijstrook en het verkeer wordt er geregeld door verkeerslichten....
Deze morgen, maandag 15/01 stonden de verkeerslichten niet goed afgesteld, dit werd intussen verholpen.

Van 05/02/2018 tem 09/02/2018 zullen er werken uitgevoerd worden ter hoogte van het kruispunt met de Ambachtstraat. Hier zal het verkeer richting Blankenberge over de busstrook verlopen.

De werkzaamheden kunnen verlengd worden afhankelijk van de weersomstandigheden.

Parkeren in Blankenberge vanaf 15 januari 2018

Vr 12.01.2018 - 11:20

Zowel bewoners als tweedeverblijvers kunnen vanaf 15 januari 2018 een parkeerkaart van 50 euro en/of een parkeerabonnement van 125 euro kopen. Deze kaarten zijn verkrijgbaar in de parkeershop van OPC. Tweedeverblijvers dienen eerst achter een attest te gaan op de belastingsdienst in het stadhuis.

Met de parkeerkaart (vroegere bewonerskaart) kan je tijdens weekends, op feestdagen en gedurende de schoolvakanties gratis parkeren en dat in alle blauwe zones van de stad. Zonder de parkeerkaart is de maximum parkeerduur beperkt tot één uur met de parkeerschijf. Buiten deze periodes (dus weekdagen, schooldagen) kan iedereen er gratis parkeren.

Het parkeerabonnement laat je toe om in alle betalende zones van Blankenberge gratis te parkeren tijdens weekends, op feestdagen en gedurende de schoolvakanties. Zonder het parkeerabonnement betaal je 1,50 euro per uur tussen 9 en 19 uur. Buiten deze periodes (dus weekdagen, schooldagen) kan iedereen er gratis parkeren. In de betalende zone kan je de eerste tien minuten gratis parkeren met ticket (het zogenaamde gazettetarief).

Tijdens de periode van het betalend parkeren zijn er rond het centrum zones voor kortparkeren. De maximum parkeerduur wordt dan beperkt tot maximum 1 uur in de Onderwijsstraat, rond de St.-Rochuskerk, op het Koning Leopold III-plein, in de Seb. Vernieuwestraat en de Gen. Lemanstraat. Daarnaast zijn er rond het centrum ook nog de klassieke laad- en loskades (bv. Weststraat, P. Devauxstraat, Koning Leopold-III-plein (kant bank), P. Benoîtstraat, enz.).

Opgelet! Het parkeerregime rond het stadhuis wordt gewijzigd. Om bezoekers van het stadhuis meer parkeermogelijkheden te bieden wordt de blauwe zone met parkeerschijf maximum 1 uur uitgebreid met de strook langs het middenpleintje, evenwijdig met de voorzijde van het stadhuis. Deze regeling voor de bezoekers is van toepassing van maandag tot en met vrijdag van 7.30 tot en met 18 uur. Langparkeren met de parkeerkaart voor bewoner of tweedeverblijver is op deze plaatsen niet toegelaten.

http://www.blankenberge.be/Inwoners/Nederlands/Home/Over-de-stad/Publicaties/Nieuws/page.aspx/1937?xf_itemId=4476&xf_selectionDatapartId=1231

http://www.blankenberge.be/01/MyDocuments/2018_01_11_bijlage_01_BLANKENBERGE_PLAN2018_Parkeerregime.pdf

http://www.parkeren.be