Pas op voor valse mails die uit naam van Doccle worden verstuurd

Safeonweb.be meldt dat ze veel meldingen ontvangen van valse e-mails van Doccle waarin je wordt gevraagd op een link te klikken om een document in je e-Box te bekijken. Doe dit alstublieft niet! Pas op. Het is een poging tot oplichting. 

poging oplichting doccle

Hoe herken je valse berichten?

  • De taal van de mail is ook belangrijk: als je Nederlandstalig bent, zal e-Box je nooit berichten in het Frans sturen en omgekeerd.
  • Controleer het e-mailadres van de afzender.
  • Controleer de link ZONDER erop te klikken. Beweeg je muis over de knop "Ga naar mijn-eID". Onderaan zie je de url van de website. In deze url moet je het "domein" bekijken.  Het domein is wat net voor '.be' staat.  Als dit domein 'belgium' is (zoals hier: https://mycitizenebox.belgium.be/myebox/?lang=fr), word je naar de echte My e-Box website geleid.  Als er iets anders voor .be staat, is het domein nep en moet je niet klikken. Je zal zien dat de link niet naar je e-Box leidt. Klik niet en stuur het bericht door naar verdacht@safeonweb.be.
  • De toon van de mail moet ook de aandacht trekken. Je wordt hier aangesproken met "Hallo". Dit is een onpersoonlijke manier om burgers aan te spreken en dit is verdacht.

Wat moet je doen als je niet zeker bent?

Surf naar https://myebox.be.  Hier kun je veilig inloggen op Mijn e-Box en controleren of je een nieuw bericht hebt ontvangen.

 

Bron: https://safeonweb.be/nl/actueel/pas-op-voor-valse-mails-die-uit-naam-van-doccle-worden-verstuurd

Labels