Nieuwerkerken (Aalst) - Dodelijk verkeersongeval

Di 20.08.2019 - 10:28
Openbaar ministerie

Voorbije nacht omstreeks 01u40 vond een dodelijk verkeersongeval plaats in de Patrick Lanckmanstraat in Nieuwerkerken. Een bestuurder, een 18-jarige man afkomstig uit Aalst, verloor de controle over het stuur en belandde tegen een geparkeerde trekker met oplegger.

Een passagier, een 14-jarige meisje uit Asse overleefde de klap niet. De bestuurder, alsook een 18-jarige passagier werden zwaar gewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Een derde passagier, een 16-jarige jongeman, raakte licht gewond ingevolge het ongeval.

Het parket Oost-Vlaanderen stapte ter plaatse af, samen met de aangestelde verkeersdeskundige en de wetsgeneesheer. De precieze omstandigheden van het ongeval worden verder onderzocht.

Uit de eerste vaststellingen blijkt dat de 18-jarige bestuurder beschikt over een voorlopig rijbewijs. Dit impliceert dat het niet toegelaten was om op het tijdstip van het ongeval te rijden, alsook niet toegelaten was om personen te vervoeren die niet voldoen aan de wettelijke criteria om als passagier mee te rijden.

Tunnelwerken in de nacht van 4 op 5 juli

Di 02.07.2019 - 7:59
Ring41

In de nacht van donderdag 4 juli op vrijdag 5 juli werkt de aannemer in de tunnel onder de Boudewijnlaan in Aalst. In de tunnel plaatst hij de definitieve signalisatieborden en voert hij er tegelijk enkele herstellingen uit aan de tunnelwanden. Het verkeer kan beurtelings door de tunnel en wordt geregeld met tijdelijke verkeerslichten. De aannemer start om 20 u op donderdagavond en de werken zullen klaar zijn op vrijdagochtend 5 juli voor de ochtendspits.

Lees meer →

Lokale Politie Aalst wint fairplay-prijs op Buurtwild/t Kickdag

Ma 01.07.2019 - 11:13
Groepsfoto

Zaterdag 29 juni 2019 vond op de voetbalterreinen Osbroek stadspark te Aalst het voetbaltornooi Buurtwild/t Kickdag plaats. Dit betrof een organisatie van Buurtwild/t en de jeugdopbouwwerkers van VZW Lejo, die instaan voor activiteiten met jongeren in een maatschappelijk kwetsbare situatie.

Lees meer →