Koperdiefstal - twee verdachten aangehouden

Ma 03.06.2019 - 16:23
Openbaarm

Afgelopen zaterdag 1 juni 2019 omstreeks 20u werd de politie van Aalst opgeroepen nadat een getuige 2 luide bonken had gehoord in een magazijn gelegen aan het Wijngaardveld in Aalst. Ondertussen was ook het alarm in werking getreden. De politiediensten die ter plekke kwamen, merkten bij de rondgang een geur op die wees op recente slijpwerken. Aan de inkompoort van het gebouw lagen tevens gestripte koperkabels klaar voor transport.

De politie kon even later 2 verdachten intercepteren. Zij waren kennelijk op de vlucht geslagen nadat het alarm was afgegaan. De verdachten, 2 Roemenen van respectievelijk 43 en 44 jaar en zonder gekende verblijfplaats, werden vandaag op vordering van het parket Oost-Vlaanderen voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Dendermonde.

AALST – Afpersing – verdachten opgepakt en aangehouden

Ma 27.05.2019 - 10:58
Openbaar ministerie

De lokale politie van Aalst pakte in de nacht van vrijdag op zaterdag twee verdachten op voor feiten van afpersing.

De arrestatie volgde nadat twee personen eerder die nacht ingesloten werden door de twee verdachten op straat in Aalst. De twee slachtoffers dienden onder bedreiging geld af te geven. Om hun dreiging kracht bij te zetten, lieten de twee verdachten verstaan dat ze over wapens beschikten. De beide slachtoffers overhandigden geld aan de verdachten, waarna laatstgenoemden het op een lopen zetten.

Mede dankzij camerabeelden konden de verdachten worden gelokaliseerd en opgepakt.

Het gaat om twee jongemannen die wonen in Aalst. Ze zijn allebei 21 jaar. Eén van hen is van Tanzaniaanse nationaliteit, de andere verdachte beschikt over de Nederlandse nationaliteit.

Het parket OVL bevestigde hun arrestatie en vorderde de onderzoeksrechter, die hen allebei onder aanhoudingsmandaat plaatste.

FOD ECONOMIE - Campagne om veilig online te shoppen

Ma 20.05.2019 - 9:47
Weet wat je koopt

"We boden 800 euro op een reis via een online veilingsite, maar toen we gewonnen hadden, bleek de reis opeens 3.100 te kosten." De jongste jaren horen we alsmaar meer dit soort verhalen over online oplichting. In 2018 kreeg de FOD Economie 248 meldingen over frauduleuze reisaanbiedingen, 43 % meer dan het jaar voordien.

Lees meer →