Autovrije Zondag op 22 september 2019 - Obstakelloop

Wo 11.09.2019 - 13:01
Stad aalst

Ook dit jaar neemt Aalst deel aan Autovrije Zondag. Op 22 september kan je Aalst per fiets of te voet verkennen tijdens de 5e editie van Autovrije Zondag. Naar jaarlijkse gewoonte hebben we op heel wat straten en pleinen topactiviteiten in petto. Tijdens Autovrije Zondag op 22 september, kun je je looptalent koppelen aan je avontuurlijke kant. Baan je een weg door ons autovrije stadscentrum en overwin onderweg tal van hindernissen tijdens de knotsgekke Obstakelloop.

Lees meer →

Panne bus De Lijn

Wo 04.09.2019 - 13:03

Leopoldlaan richting Brusselse steenweg ter hoogte van kruispunt Binnenstraat volledig geblokkeerd door panne bus De Lijn.

Buurtinformatienetwerken (BIN): samen werken aan veiligheid

Di 03.09.2019 - 13:13

Wat is een BIN?

Een BIN is een gestructureerd samenwerkingsverband van burgers en/of zelfstandigen (Z-BIN) in een afgelijnd gebied. Dit staat onder leiding van een coördinator en in overleg en samenspraak met de politiediensten. Doel is wederzijdse informatie-uitwisseling tussen de burger en de politiediensten zo snel en doeltreffend mogelijk te maken, volgens een vooraf besproken werkwijze. Een BIN wordt gevormd met het oog op het verhogen van het veiligheidsgevoel en het plegen van misdrijven te voorkomen en kan daarnaast nog een aantal sociale en preventieve taken vervullen.

Lees meer →