Resultaten verkeersactie/flitsmarathon 21/11

Op 21/11/2023 heeft de verkeersdienst een verkeerscontrole gedaan in het kader van de flitsmarathon. Er werd op twee plaatsen gecontroleerd. Het grootste aandachtspunt was snelheid. Overtreders die het veel te bont maakten, werden meteen onderschept en uit het verkeer gehaald. 

 

Controle voertuig

De controle leverde onderstaande resultaten op. 

Eerste controle op Brusselse Steenweg – Kammenkouter

  • 1655 voertuigen werden onderworpen aan een snelheidscontrole, 23 waren in overtreding. De hoogst gemeten snelheid was 81km/uur.
  • 1 bestuurder maakte gebruik van de gsm tijdens het rijden. De onmiddellijke inning van 174 euro + 10,05 euro werd onmiddellijk betaald.
  • Een bestuurder met een voorlopig rijbewijs M18 reed met een voertuig terwijl hij een passagier vervoerde die niet voldoet aan de voorwaarden. Er was ook geen ‘L’ teken aanwezig op het voertuig. PV werd opgesteld.
  • Gelijktijdig werd het veegplan uitgevoerd op de Sinte Annlaan. Er werden 10 voertuigen getakeld die foutief stonden geparkeerd.

Tweede controle op Ninovesteenweg – Villalaan 

  • 895 voertuigen werden onderworpen aan een snelheidscontrole, 14 waren in overtreding. De hoogst gemeten snelheid was 60km/uur.
  • 2 bestuurders maakten gebruik van de gsm tijdens het rijden. De onmiddellijke inning van 174 euro + 10,05 euro werd onmiddellijk betaald door beide personen.
  • 1 bestuurder maakte gebruik van de gsm tijdens het rijden en kon geen geldig rijbewijs voorleggen. Betrokkene was aan het werk en stond geseind wegens een verbod om een beroep uit te oefenen. Hij stond ook geseind met een bevel tot gevangenneming van 8 maanden. Betrokkene werd van zijn vrijheid beroofd en overgebracht naar de gevangenis te Dendermonde. Bij een verdere controle van het rijbewijs blijkt dat deze persoon niet heeft voldaan een de opgelegde proeven naar aanleiding van een verval van het recht tot sturen.

Labels