Protestactie boeren in Aalst

Vandaag kwamen een 25-tal tractoren samen in Aalst in kader van de protestacties die de boeren in ons land al sinds afgelopen weekend organiseren. Ze blokkeerden ongeveer 2 uur de parallelweg naast de E40 richting Gent. Rond 20 uur deze avond was de parallelweg opnieuw vrij en waren er geen verkeersbelemmeringen meer. 

Kolonne tractoren

Al sinds afgelopen weekend voeren de landbouwers actie in alle Vlaamse provincies. Vandaag werd er ook in Aalst actiegevoerd.

Onze diensten bereidden zich zo goed mogelijk voor om de doortocht van de boeren te begeleiden en de verkeershinder zo beperkt mogelijk te houden.

Zo waren er onder andere verschillende motorrijders om vlot het verkeer te kunnen regelen en ook een droneteam om de kolonne in kaart te brengen.

 

Rond 17 uur verzamelden een 25-tal tractoren aan warenhuis Colruyt. Van daar vertrokken ze in kolonne via de Parklaan richting E40.

De boeren namen tijdelijk het op-en afrittencomplex van de E40 richting Gent in. De parallelweg naast de autostrade werd ongeveer 2 uur ingenomen. De boeren staken daar ook een vuur aan.

Iets na 19 uur zetten de boeren hun tocht verder richting Erpe-Mere. Om 20 uur gaf de brandweer de parallelweg opnieuw volledig vrij. Dat betekende ook het einde van de verkeersbelemmeringen in Aalst.

Labels