Inzet verplaatsbare camera's voor handhaven verkeersborden

Onze politiezone beschikt over een aantal verplaatsbare camera’s die over heel Aalst ingezet worden in het kader van verkeersveiligheid. De afgelopen weken maakten onze camera's foto's in de Burchtstraat en Botermelkstraat en op het kruispunt Beekveldstraat/Capucienenlaan. In totaal waren er meer dan 100 vaststellingen van bestuurders die de verkeersborden niet respecteerden. Zij zullen hiervoor een boete in de bus krijgen. 

C1 Burchtstraat

Onze politiezone beschikt over een aantal verplaatsbare camera’s die over heel Aalst ingezet worden in het kader van verkeersveiligheid. Ze worden vooral gebruikt bij verboden of verplichte rijrichtingen. Van zodra de camera een voertuig opmerkt dat de verboden of verplichte rijrichting niet respecteert, wordt een foto gemaakt waarop de nummerplaat duidelijk zichtbaar is. Onze collega’s stellen per overtreder een proces-verbaal op dat later in de brievenbus van de bestuurder belandt.

De afgelopen weken werden onze verplaatsbare camera’s ingezet voor de handhaving van een verboden of verplichte rijrichting (verkeersborden C1 en D1). Aan de Burchtstraat en de Botermelkstraat (C1) resulteerde dit in een 40-tal vaststellingen per locatie. Op het kruispunt Beekveldstraat-Capucienenlaan mogen 69 overtreders een PV in de brievenbus verwachten voor het negeren van het verkeersbord D1 (verplicht rechts afslaan).

De camera’s werden eerder ook al ingezet aan rondpunt Haring richting Leo de Béthunelaan, op de N41 (bussluis) richting Steenweg op Dendermonde, aan de Dekkersweg vanuit Doorsteeklaan, samen met nog veel andere locaties.  

De locaties van de camera’s worden bepaald door onder andere meldingen van burgers, meldingen van onze verkeersdienst of collega’s, gewijzigde verkeerssituaties, … Onze diensten maken een inschatting van de verkeerssituatie waarover de melding gaat en nemen al dan niet de locatie op in de planning. De camera blijft een tijdje hangen en verhuist dan naar een nieuwe locatie. Locaties worden vaak meer dan 1 keer opgenomen om na verloop van tijd te checken of er minder overtredingen zijn.

De boetes die overtreders in de bus krijgen is afhankelijk van de graad van overtreding, maar kan oplopen tot 173 euro of meer.

Labels