Cameratoezicht voor verboden richting aan rondpunt Haring en N41 Hofstade

Om een extra oogje in het zeil te houden, werden er recent 2 ANPR-camera's op ons grondgebied geplaatst. Een aan de verboden richting bij de werken op de Leo de Béthunelaan. En nog een andere aan de bussluis op de N41 in Hofstade. We kregen al meermaals meldingen dat bestuurders daar de verboden richtingen niet respecteren. Dankzij de camera's kunnen we de overtreders nu ook beboeten. 

C1 Haring

Op beide plaatsen werd een ANPR-camera geplaatst. Dit is automatische nummerplaatherkenning: de camera leest de kentekens van voorbijrijdende voertuigen. Op die manier kan er gemakkelijk een dossier van overtreding opgemaakt worden en belandt de boete in de bus van de overtreder. 

Hieronder vind je een duidelijk overzicht wat je niet en wel mag op beide plaatsen.

Verkeersbord C1 aan rondpunt Haring, richting Leo de Béthunelaan: 

Het verkeersbord C1 betekent verboden richting voor iedere bestuurder. Geen enkele bestuurder mag dus vanaf rondpunt Haring indraaien richting Leo de Béthunelaan zolang de werken lopen. 

Nog tot half september blijft de omleiding hetzelfde als tijdens fase 1: verkeer richting de rotonde blijft mogelijk. Als je in de richting van de Leo de Béthunelaan - Capucienenlaan - Sinte-Annalaan wil rijden, moet je de omleiding volgen via de Geraardsbergsesteenweg en de Siesegemlaan. Je kan rondpunt Haring dus ook niet afrijden om naar de Diepestraat te rijden. 

Heel wat chauffeurs nemen de afslag uit gewoonte, maar dit zorgt voor een gevaarlijke situatie met het verkeer uit de tegenovergestelde richting. Hou de verkeersborden dus goed in de gaten zodat je weet waar je wel of niet kan inrijden. 

Verkeersbord C3 aan de bussluis ter hoogte van Dekkersweg (N41)/Steenweg op Dendermonde: 

Het verkeersbord C3 betekent verboden toegang, in beide richtingen, voor iedere bestuurder. Er mag dus geen enkele bestuurder de bussluis gebruiken om richting Steenweg op Dendermonde of richting Dekkersweg te rijden. Enkel bestuurders van De Lijn mogen doorrijden richting Steenweg op Dendermonde. 

Wie vanop de Dekkersweg naar Steenweg op Dendermonde wil, kan dat doen via de Kuiperstraat - Bieststraat of via de Hekkestraat. 

 

Beide camera's zijn nog maar recent actief en toch konden er samen al meer dan 250 overtredingen vastgesteld worden. Rij dus niet op automatische piloot. Hou de verkeersborden goed in de gaten en hou je aan de verkeersregels. Alleen zo kunnen we samen werken aan een veilig Aalst. 

Labels